Do Hodonína se třinečtí futsalisté vypravili pro tři body, nic jiného pro ně nepřicházelo v úvahu. Přestože hráli bez tří stěžejních hráčů, byli jasným favoritem střetnutí. Domácí se koncentrovali na obranu, nikam se nehnali, úspěchem by pro ně byla přijatelná porážka. Přestože dvakrát prohrávali, nakonec nečekaně získali tři body. Poslední branku vstřelili z desetimetrového kopu za šestý kumulovaný faul Třince. „Rozhodčí to otočil, při útočné akci byl nedovoleně zastaven náš Sierota, domácí futsalista se mu šel dokonce omluvit a vrátil se do obrany," vylíčil rozhodující situaci hrající trenér Třince Josef Cieslar mladší.

V úvodním kole si jeho celek na domácím kolbišti bez větších potíží poradil s Vítkovicemi a na tři body si dělal zálusk rovněž v Hodoníně. Pouhé dva góly ze sálovek Kalfase a Przyczka však k úspěchu nevedly. „Jsme nesmírně zklamaní, pořád nechápu, jak ten zápas mohl takhle skončit. Kontrolovali jsme hru, míč jsme měli v držení téměř neustále, měli jsme šance na deset patnáct branek. V zakončení jsme selhali, naše produktivita byla doslova žalostná. Dva góly jsme Hodonínu doslova darovali," lamentoval zklamaný Cieslar.

„Radost je obrovská. Vydřených bodů si nesmírně považujeme," uvedl domácí trenér Antonín Jánoš, který po dramatickém střetnutí chválil hráče i diváky. „Kluci sice byli na začátku hodně ustrašení, ale splnili naše pokyny a hráli chytře na brejky. Mužstvo odvedlo velmi dobrou práci. I publikum ale udělalo své," prohlásil Jánoš. Podobně po duelu mluvil i domácí Jakub Kolařík. Záložník Ratíškovic se proti Třinci hlavně blýskl brankou na 1:1. „Myslím si, že nás Třinec hrubě podcenil. Asi nečekal, že bychom mohli takto tvrdě bránit. Soupeř je zřejmě zvyklý na jiný styl futsalu. My jsme předvedli týmový kolektivní výkon. Velmi dobře jsme bránili. Podržel nás výborný Parobek, který měl při tečovaných střelách i dost štěstí, ale to k tomu patří," prohlásil Kolařík.

V pátek 16. října od 20 hodin si jeho celek v hale STaRS hodlá spravit chuť v souboji s Bílovicemi.

FK DUKLA HODONÍN – SKP TŘINEC 3:2 (0:1)

Branky: 27. Kolařík (Varmuža), 37. Brezina (Vavřík), 40. Krejčiřík – 12. Kalfas (Sierota), 32. Przyczko. Rozhodčí: Gasnárek, Štipčák. ŽK: Kolařík – Baron. Diváci: 210.
Třinec: Sikora – Hudzieczek, Kalfas, Cieslar ml., Przyczko, Baron, Sierota, Buryan, Samek. Trenér: Josef Cieslar mladší.
Další utkání 2. kola: Baník Ostrava – Vlci Brno 2:6, AC Jeseník – Roub Vítkovice 6:3, FK Volfířov – Amor Vyškov 1:1, Nasan Brno – VŠB TU Ostrava 5:3, SK Bílovice – UTB Zlín 4:5.

(rom)