Hosté šli do utkání s vědomím, že by je případná výhra nad Pržnem posunula pro příští sezonu o soutěž výše. Když se navíc v 7. minutě po individuální akci prosadil Dominik Vojvodík, dostával jejich cíl čím dál větší podoby.

Jenže domácí rozhodně nebyli v tomto duelu odevzdaným soupeřem. Svými rychlými výpady neustále zaměstnávali lískoveckou obranou čtveřici. Ve 34. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči domácí Matýsek a střelou na bližší tyč nachytal brankáře Hilla na hruškách. „Já ten míč viděl přes dva naše bránící hráče až na poslední chvíli. To už se nedalo reagovat," řekl k vyrovnávací brance hostující brankář Alan Hill. Nerozhodným stavem skončil také první poločas, i když šance domácího Djerziče, či střela hostujícího Kaňoka lízající břevno, po gólech přímo volaly.

Do druhého poločasu hosté přeskupili řady a byl to právě Tarkoš, který se octil v první vážnější situaci. Změnu skóre přinesla až 53. minuta. Střelu střídajícího Romana Vojvodíka stačil ještě brankář Staněk vyrazit, na dorážku Dominika Vojvodíka už byl ale ochránce domácí branky krátký – 1:2. V této chvíli to vypadalo, že si hosté nakonec v pohodě dokráčí za svým vytouženým cílem. Leč, nebylo tomu tak!

V 66. minutě zastavil brankář Hill rozběhnutého Poláka jen za cenu faulu a rozhodčí Vojkovský po jejich střetu odpískal pokutový kop. Ten si vzal na starost Lys, který střelou k tyči nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 2:2. Snad nejkrásnější moment zápasu přišel v 79. minutě. Rozběhnutý Mydlář dostal kolmou přihrávku za hostující obranu, kličkou se zbavil brankáře Hilla a střelou do opuštěné branky zvrátil misky vah na stranu domácího Pržna. Lískovec poté vrhl všechny síly do útoku a výsledkem mu byla nakonec vyrovnávací branka, o kterou se čtyři minuty před koncem zápasu postaral kapitán Vodička.

Postupujícího z okresní soutěže tak určí až závěrečné kolo, kdy první Lískovec B zajíždí na trávník Vendryně B, druhé Návsí bude o svou šanci zase bojovat v Kunčicích pod Ondřejníkem.

SK Pržno – Sokol Lískovec B 3:3 (1:1)

Branky: 34. Matýsek, 66. Lys (pk), 79. Mydlář - 7. a 53. D. Vojvodík, 86. Vodička. Rozhodčí: Vojkovský – Boráň. ŽK: 64. Lys – 66. Hill, 77. Randják, 83. Strouhal. Diváci: 70.
Pržno: Staněk – Sasy, Zagrapan, Šenk, Vašut – Kočvara, Matýsek, Mydlář (83. Adamec), Skotnica (23. Djerzič) – Polák (74. Hrabovský), Lys. Trenér: Radoslav Pospiech.
Lískovec B: Hill – Strouhal, Vodička, Tarkoš, Randják – Fasuga, D. Vojvodík, Hél, Řeha – Bednárek, Kaňok (46. R. Vojvodík). Vedoucí mužstva: Martin Rek. (sch)

Vojvodík: Táta je na hřišti výtečným spoluhráčem

Utkání mezi Pržnem (tmavší dresy) a lískoveckým B týmem skončilo nakonec smírem 3:3.
Pržno – Potkat se jednou ve stejném týmu a zahrát si tak společně po boku svého táty, je asi snem spousty mladých fotbalistů, kteří se po sportovní stránce vydali na stejnou dráhu, jako jejich největší idol. Přesně tohle se poštěstilo i osmnáctiletému záložníkovi Dominiku Vojvodíkovi, který hraje se svým otcem okresní soutěž za Lískovec B. „Nebyl to ale náš první společný zápas. S tátou hraji v Lískovci už asi rok a spolupráci s ním si moc pochvaluji," svěřil se po utkání Vojvodík mladší.

Otec Roman Vojvodík o svém synovi Dominikovi
Podle mého má Domin před sebou budoucnost. Když s ním teď hraji v lískoveckém béčku, tak mě těší, jak si v dorosteneckém věku dokáže na hřišti poradit v mužské kategorii. Určitě může něčeho dosáhnout, ale záleží to samozřejmě jenom na něm. Sám na sobě poslední dobou pracuje a určitě vidí, že se díky tomu někam posouvá. Já mu nikdy cestičku nedláždil, naopak jsem byl na něj vždy přísnější, než na ostatní. Dominik má velkou oporu nejen ve mně, ale pozorně jej sleduje také jeho děda František.

Zápas v Pržně se hrál za velkého vedra. Máte rád takové zápasy?
Ani moc ne. Hrát v takovém horku je opravdu dřina, jelikož síly ubývají strašně rychle.

Vy jste k jistotě postupu potřebovali vyhrát, což se nakonec nepodařilo…
Nám se tento zápas moc nepovedl. Směrem dopředu jsme nebyli moc aktivní. Možná to bylo i tím počasím, ale to bylo stejně pro oba týmy stejné. Nic se ale neděje, stále máme na Návsí bodový odstup. Musíme si postup vybojovat v posledním kole ve Vendryni.

Ke konečné remíze jste dnes přispěl dvěma góly. Jak jste je viděl?
U prvního gólu jsem sice mohl ještě nahrát, ale chtěl jsem to vzít na sebe. Věřil jsem si a nakonec se mi průnik i povedl. U toho druhého taťka ještě branku nedal, tak jsem jej musel nahradit já (smích).

Jaký je táta spoluhráč?
Výtečný. Hodně mě podporuje a na hřišti i diriguje. Snažím se pak dělat vše tak, jak mi radí. Navíc táta je výborným fotbalistou, takže hodně těžím i z jeho přesných přihrávek.

Jak vidíte svou další fotbalovou budoucnost?
Přiznám se, že zatím to ještě dopodrobna naplánováno nemám. Další sezonu budu hrát ještě ve frýdecko-místecké devatenáctce. Uvidím, jestli pak přijdou nějaké nabídky. Vše se tedy rozhodne během další sezony. (sch)