Kapitán Pavel Kohut lituje, že jeho tým nebyl úspěšnější doma.

Jste osmí, máte 22 bodů. Čekal jste, že podzimní část bude lepší nebo naopak horší?
Tohle je naše třetí sezona v krajském přeboru. V předešlých dvou jsme měli po podzimu 23 bodů, tentokrát máme o bod méně. Osobně jsem čekal, že na tom budeme bodově o něco lépe. Soutěž je hrozně vyrovnaná, musíme se kvalitně připravit na jarní část.

Poslední dva zápasy podzimu jste prohráli. Pokud byste je zvládli, měli byste takříkajíc vystaráno.
V posledních dvou kolech jsme nebodovali, předtím jsme nějaké body uhráli. Body jsme ztratili v Českém Těšíně, kde jsme snad ještě dvě minuty před koncem utkání vedli 3:1. Další ztráta přišla doma se Šenovem. Na domácím trávníku jsme zbytečně poztráceli spoustu bodů.

Myslíte si, že za to může extrémně špatná hrací plocha? V létě byl trávník zcela suchý, na konci podzimu hrbolatý a řídký.
Jsme kombinační mančaft, kterému více sedí kvalitní hřiště. A naše hřiště dobré není, to se všeobecně ví. Nemůžeme se na to vymlouvat, ale doma ztrácíme body, proto nás baví jezdit ven. Na kvalitním a rovném hřišti se nám většinou daří, dokážeme kombinovat. Doma hrajeme do plných, soupeři zalezou a odkopávají, od nás se čeká, že budeme tvořit. Místo toho ztrácíme body, nedaří se nám.

Je to škoda hlavně kvůli vašim příznivcům, ti si ve Vendryni mnoho pohledného fotbalu neužijí.
Je to přesně tak. Doma rozdáváme body a diváci pak nechodí. To hřiště nám škodí. Nemůžeme se na to vymlouvat, ale pokud by bylo v lepším stavu, hrálo by se nám o poznání lépe.

Co se vám zapíše do paměti? Bude to nádherný gól Františka Hanuse proti Českému Těšínu z půlky hřiště?
Ten gól nám samozřejmě v paměti zůstane, protože byl nádherný. V posledním zápase nám chyběli oba brankáři, museli jsme sáhnout do béčka. Mezi tyče šel Bogdan Hulboj a prokázal, že i v padesáti se lze vyhecovat a připravit na zápas krajského přeboru. Škoda jen, že jsme s vedoucí Orlovou neurvali aspoň bod. Orlová je zkušený mančaft, vyhrála zaslouženě.

Proslýchá se, že po letech ve Vendryni z pracovních důvodů končí tahoun mužstva Lukáš Stoszek. Pokusíte se ho přemluvit, aby si to ještě rozmyslel?
Žije a pracuje v Hradci Králové, není snadné pro něho dojíždět na každý zápas. Přesto věřím, že to ještě úplně hotové není. Stoszkin je opravdový srdcař, a tak doufám, že občas přijede a pomůže nám. 

Roman Baselides