Útočník Frýdku-Místku padl při vzájemném měření sil do oka trenéru Martinu Pulpitovi, který si jej pozval na týdenní zkoušku. Nejen Soukupovi, ale ani jeho ostravským spoluhráčům, se proti Sigmě Olomouc nevedlo. Baník totiž utkání Tipsport ligy prohrál 2:4. „Zápas nebyl dobrý, jelikož jsme prohráli. Ale je to pro mě určitě velká zkušenost," podotkl krátce po utkání Soukup.

Překvapilo vás, že po vás Baník sáhl, když jste na podzim kvůli zranění moc nehrál?

Dá se říct, že ano. Kvůli tomu zranění jsem měl dlouhou absenci. Navíc teď jsem byl s Frýdkem teprve na začátku přípravy, takže překvapilo mě to dost.

I přesto. Jak vidíte své šance, že se nakonec do ligového kádru probojujete?

Ježíš, tak to vůbec netuším. S trenérem Pulpitem jsem se o tom ještě nebavil. Netuším, ale na tréninku dělám pro to všechno, co jen jde. Je to ale těžké, jelikož jsem do toho všeho skočil, jak se říká, po hlavě. Uvidíme, ještě mě pár tréninků s Baníkem čeká.

Je velký rozdíl mezi trénováním v první a třetí lize?

Samozřejmě. Už jen rozdíl v nasazení, rychlosti a technice je markantní. Hráči jsou v lize zkrátka lepší. Podle mého názoru si ale po pár trénincích na vše zvyknete.

Pro vás ale Baník není úplnou neznámou. Vy jste tam působil v mládežnických kategoriích.

Je to tak. Z Baníku jsem odcházel v roce 2006. Byl jsem tu jak v žáčcích, tak pak i celou kategorii dorostu. Podle mě jsem tu strávil dobrých pět let.

Jsou v ostravském kádru ještě nějací vaši bývalí spoluhráči z tehdejší doby?

Hrával jsem se Zawadou a Frydrychem.

Už delší dobu hrajete s Frýdkem třetí ligu. Máte ještě ambice zahrát si i výše?

Určitě, každý fotbalista si odmalička představuje, že si jednou zahraje českou nejvyšší soutěž. Mým snem je to také. Alespoň na chvíli mezi ligovou elitu nahlédnout.