Oba trenéři museli před utkáním řešit několik rébusů v sestavách. Domácímu trenérovi totiž chyběl nemocný špílmachr Mozol (angína), hostující kouč naopak nechal na lavičce Kuliče, kanonýra Vaněčka a Hableho. „David Vaněček měl zdravotní problémy a moc toho s námi v týdnu nenatrénoval," osvětlil absenci nejlepšího střelce FNL trenér Luboš Prokopec. „Přiznám se, že mě hosté sestavou zaskočili. Počítali jsme, že Kulič s Vaněčkem budou hrát od začátku," řekl po utkání trenér Frýdku Milan Duhan.

Průběh utkání byl od začátku vyrovnaný. Oba celky pozorně bránily, do jasných tutovek se fotbalisté nedostávali. První změnu skóre přinesla až 23. minuta. Standardku Zapalače ještě hostující obrana dokázala odvrátit, na další centr Taliána už ale reagoval pouze hlavičkující Žídek – 1:0. Když už to vypadalo, že tímto těsným stavem skončí také první poločas, udeřili domácí ještě dvakrát. Ve 42. minutě utekl po levé straně H. Prokeš a po jeho zpětné přihrávce stačilo Žídkovi nastavit správně nohu – 2:0. Pěknou akci předvedli domácí v nastaveném čase. Palko poslal do šestnáctky soupeře míč, Prokeš jej hlavou vrátil zpátky před bránu a Staško se štěstím prostřelil gólmana Koubka – 3:0. Stovky byly v tuto chvíli opět v euforii, která zde panovala na začátku sezony. „První poločas jsme doslova prospali. Soupeř byl produktivní, my si naopak žádnou šanci ani nevytvořili," lamentoval nad nevydařeným průběhem zápasu královehradecký trenér Luboš Prokopec.

Ten do druhé půle poslal na hřiště zkušeného Marka Kuliče a obraz hry hostujícího celku se výrazně změnil. A byl to právě Kulič, který v 59. minutě zahrával z pravé strany rohový kop, po kterém nikým nekrytý Dvořák snížil na 3:1. Asi klíčový okamžik zápasu přišel v 64. minutě. Po pravé straně se prodral do šestnáctky hostující Halilovič, který místo přihrávky volil naštěstí střelu. Hradecký záložník měl ale vědět, že gólman Valcířů Ondřej Prepsl má na jaře ligovou formu, a tak skóre zápasu zůstalo nezměněno. O minutu později hlavní rozhodčí utkání Emanuel Marek přerušuje utkání, jelikož v hostujícím táboře vyvěsili fanoušci plakát s hanlivou urážkou nejvyššího muže FAČR. Patřičná domluva hostujících hráčů Poděbradského a Koubka padla na úrodnou půdu, takže se opět mohlo začít hrát. Hosté vysunuli na hrot více jak dvoumetrového stopera Rolka, ale Valcíři už aspiranta na postup k ničemu nepustili.

„Cestu za postupem nám nezkomplikoval ani tak Frýdek, jako my sami. Kdybychom hráli pořád tak, jako v prvním poločase, tak nevím, kde bychom vůbec chtěli postupovat. Je to o nás, naše chyba a já gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství," řekl po utkání zklamaným hlasem Prokopec. Lépe se utkání samozřejmě hodnotilo domácímu trenérovi. „Už v těch zápasech předtím jsme měli herní kvalitu, ale bohužel jsme nedávali góly. A právě ony rozhodují zápasy," začal hodnocení Milan Duhan, který pochválil výkon Jana Žídka. „Honza ukázal našim ofenzivním hráčům, jak by měl záložník hrát. Dát míč na vlastní polovině, sprintem jít až před bránu soupeře a tam tu celou akci zakončit," řekl frýdecký kouč. „Podle mne jsme se tímto zápasem tak na 99,9 % zachránili. A tohle jsem klukům před utkáním zdůrazňoval. Ztráta bodů asi nějaký problém Hradci udělá, ale nemyslím si, že by tímhle nepostoupili. Pro mě je to nejlepší tým soutěže," dodal ještě Duhan.

Frýdek-Místek - Hradec Králové 3:1

Branky: 23. a 42. Žídek, 45+3. Staško – 59. Dvořák. Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Černý. ŽK: Cigánek (8 ŽK) – Zelený. Diváci: 3174.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Cigánek, Literák, Palko – Talián (89. Coufal), Žídek, Uvíra, Zapalač – H. Prokeš (80. Kmoníček), Staško (84. Soukup). Trenér: Milan Duhan.

Hradec Králové: Koubek – Holeš, Rolko, Plašil, Čermák (21. Poděbradský) – Zelený (54. Vaněček), Hovorka (46. Kulič), Janoušek, Shejbal, Halilovič – Dvořák. Trenér: Luboš Prokopec.