FNL

FC MAS TÁBORSKO - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:2 (2:1)

Dělbu bodů zařídil gól Byrtuse

„Doma musíme vyhrávat, za ničím jiným než za vítězstvím tudíž nepůjdeme," ujišťoval před zápasem s Frýdkem-Místkem trenér Táborska Petr Frňka.

Ještě minutu před koncem zápasu toto ujištění platilo, v samém závěru ale hosté na Soukeníku vyrovnali na 2:2. „To je obrovské zklamání a já nechápu, proč v závěru hráči začali bránit výsledek. Měli jsme hrát dál odvážně a aktivně," hněval se na své svěřence Frňka.

To frýdecko-místecký kouč Miroslav Nemec musel před zápasem řešit dilema, koho posunout na hrot místo zraněného Jana Blažka. „Honza má problémy s kotníkem, Stratil ještě nemá natrénováno a Vyskočil začal s tréninky až dva dny před zápasem. Proto jsme do útoku posunuli Šumského," osvětlil celou situaci frýdecký trenér.

Zápas začal rohem hostí, z něhož volný Literák hlavou pálil jen těsně vedle, pak ale převzali otěže hry domácí. Velkou šanci připravil Mrázkovi ideální nahrávkou pod sebe Nešický, Mrázkova dělovka naštěstí lízla břevno. Krátce nato ale po Hanzlíkově centru Ciku hlavou mířil už přesně – 1:0. Zdálo se být otázkou času, kdy Táborsko skóre navýší, jenže naopak udeřili hosté – ve 38. minutě Šumský po vydařené kombinační akci dal na 1:1.

„Soupeř prakticky prvně přelezl půlku a hned z toho byl gól," lomil rukama trenér Táborska. Jeho svěřenci přesto šli do kabin s gólem k dobru, když v nastaveném čase Džafić výstavní dělovkou poslal z 25 metrů míč do šibenice – 2:1.

Po půli domácí hru kontrolovali, posledních zhruba dvacet minut se ale příliš zatáhli, v jejich vápně začalo být rušno a v 88. minutě Byrtus tvrdou ranou pod břevno také srovnal na 2:2. „Sehráli jsme tady špatné střetnutí, přesto jsme získali cenný bod," radoval se trenér Miroslav Nemec. „Soupeř byl v první půli jasně lepší, naštěstí hodně šancí ještě zahodil. My po půli změnili rozestavení, a to se nám vyplatilo," dodal.

Dalším soupeřem Valcířů budou v sobotu 17. září fotbalisté žižkovské Viktorie. Duel s Pražany se hraje ve Stovkách od 17 hodin.

Branky: 25. Ciku, 45+2. Džafić – 38. Šumský, 89. Byrtus. Rozhodčí: Adámková – Pochyl, Vodrážka. ŽK: Javorek – Hykel, Byrtus, Švrček. Diváci: 473.

Frýdek-Místek: Prepsl – Byrtus, Literák, Klabník, Švrček – Berežný (46. Vyskočil) - Hykel, Šichor (75. Stratil), Willwéber, Petrović (56. Slaninka) - Šumský. Trenér: Miroslav Nemec. (ort)

FK FOTBAL TŘINEC – SK SIGMA OLOMOUC 1:2 (0:2)

Třinec šahal v závěru po remíze

Fotbalový Třinec letos už potřetí doma ztratil body. S exgligovou Olomoucí uhrál nejpřijatelnější možný výsledek, prohrál jen 1:2.

„Vezmu to z opačné strany – Třinec mohl ještě v 92. minutě vyrovnat a byli bychom zpátky tam, kde jsme byli. Soupeř svou první brankou zkorigoval stav, potom byla už hra hodně rozháraná, nahoru dolů a v závěru při nás stálo štěstí. Jsem za to rád, protože takové vítězství je pro nás cennější, než kdybychom vyhráli vysokým rozdílem," svěřil se po utkání trenér vítězů Václav Jílek.

Kdekdo by si řekl, že premiérový výhra nad Vítkovicemi třinecké fotbalisty před zápasem s postupovým favoritem povzbudí. Opak byl ale pravdou. „Mělo to tak být, ale nakonec vůbec nebylo. Co k tomu říct," mávl rukou brankář Lukáš Paleček, nejlepší hráč poražených. V průběhu devadesáti minut nastřádal sedm osm skvělých zákroků, v úvodní části střetnutí mu dvakrát pomohla branková konstrukce. „Zachytal jsem si pořádně, byl to takový slušný trénink," utrousil zkušený gólman.

Dvakrát jej rozesmutnil Plšek – po centru Zahradníčka přesnou hlavičkou a posléze výstavní dělovkou, na kterou Paleček nedosáhl.

„Centr Zahradníčka, který má na gólu padesátiprocentní podíl, byl skvěle načasovaný, z bezprostřední blízkosti mi stačilo jen nastavit hlavu, ani jsem nemusel míč umísťovat," vylíčil svou úvodní trefu muž zápasu Jakub Plšek a vzápětí přešel k druhému zásahu.

„První myšlenkou bylo, že míč prostrčím někam do vápna. Měl jsem však dostatek prostoru na střelu, která mi navíc sedla."

„O obrovské síle Olomouce jsme věděli, přesto jsme si s ní neporadili. Ukázala se už v první půli, kdy byla značně lepší. My jsme naopak byli všude pozdě, málo jsme běhali a pozdě přistupovali k protihráčům. Můžeme být rádi, že poločas neskončil 0:3 nebo 0:4, protože šance hostů tam byly," přiznal domácí kouč Martin Zbončák. Před utkáním přišel o útočníka Malcharka, po půlhodině hry odkulhal ze hřiště stoper Bedecs, nejlepší střelec mužstva.

Odevzdaný Třinec se zmátořil po kontaktním gólu Stříže, jemuž přesně nacentroval Málek. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, tutovky se však rodily výhradně na straně Hanáků. „To nás ještě bude mrzet," prohodil po jedné spálené ložence kapitán Sigmy Miloš Buchta. Nakonec nemrzelo, protože střídající Tobiáš ho v nastaveném čase neprostřelil.

„Šest kol, máme čtyři body a prakticky už hrajeme o záchranu. Co kdybychom takhle začali hrát jednoduše jako na jaře," položil si řečnickou otázku Paleček.
V příštím kole se jeho družina představí ve Varnsdorfu, odkud si prozatím neodvezla ani bod.

Branky: 51. Stříž – 26. a 40. Plšek. Rozhodčí: Váňa – Šimáček, Matějček. ŽK: Janoščín, Hošek, Motyčka – Chorý. Diváci: 833.
Třinec: Paleček – Vengřinek, Čelůstka, Bedecs (31. Avdič), Janoščín – Joukl (76. Dedič), Ižvolt, Málek (70. Tobiáš), Motyčka, Michal Stříž – Hošek. Trenér: Martin Zbončák. (rom)

DIVIZE – sk. E

1. BFK FRÝDLANT – PUSTÁ POLOM 1:0 (0:0)

Hlavička Myšinského měla cenu tří bodů

Utkání 6. kola Moravskoslezské divize příliš gólových šancí nenabídlo. Hosté byli v první půli častěji u míče, frýdlantská obrana v čele Hrdličkou ale pozorně bránila. Naopak to byli domácí, kteří mohli jít ve 13. minutě do vedení, ránu Svatonského ale gólman Minařík vyrazil. Jediný gól střetnutí padl až v 57. minutě, kdy Střižík poslal z pravé strany nadýchaný centr do soupeřovy šestnáctky a Myšinského hlavička skončila přesně u pravé tyče hostující brány.

Polom byla blízko vyrovnání v samém závěru, kdy se centr střídajícího Pflegera odrazil od tyče, k dorážce se už ale nikdo z hostujících hráčů nedostal. „Pro nás jsou to nesmírně cenné body. Chtěli jsme doma potvrdit získané body z Jeseníku, což se nakonec podařilo," zářil spokojeností po zápase frýdlantský trenér Michal Chlebek. Ten před utkáním udělal několik změn v rozestavení svého celku.

„Myslel jsem si, že by to mohla být naše dnešní zbraň, ale ukázalo se, že to nebyl zrovna nejlepší tah. V poločase jsem tedy kluky vrátil zpátky, navíc hodně nám pomohlo i střídání Němce, který zálohu více rozhýbal. Začali jsme hrát fotbal, vstřelili i gól. Po něm však byla škoda, že jsme zase zalezli a začali výsledek pouze bránit. I tak ale věřím, že výhra klukům do dalších zápasů pomůže," dodal Chlebek.

„Nebyli jsme horším týmem, nezasloužili jsme si vůbec prohrát. Bohužel zahazujeme šance. Chybí nám důraz jak ve vlastní, tak v soupeřově šestnáctce. To je náš největší problém, jinak se soupeřům vyrovnáme," řekl po utkání zklamaným hlasem kouč hostí Martin Janík.

Branka: 57. Myšinský. Rozhodčí: Lysák – Škrobák, Kontoršikov. ŽK: Střižík, Myšinský, Šrámek – N. Štýbar, Šmíd, Hradský. ČK: 91. Šrámek (F). Diváci: 381.

Frýdlant: Polach – Střižík, Hrdlička, Křiva, Hutník (83. Jandek) – Šrámek – Myšinský, Vojvodík (46. Němec), Svatonský, Dvořák – M. Šigut (72. Marek). Trenér: Michal Chlebek. (sch)

KRAJSKÝ PŘEBOR

SK ČELADNÁ - BŘIDLIČNÁ 0:2 (0:0)

Čeladná zaspala úvod druhého poločasu

Domácí nezačali duel krajského přeboru s Břidličnou vůbec špatně. Po gólu volala už prudká střela Martina Váni, kdy hostující gólman vyrazil míč konečky prstů. Vzápětí nemířil přesně ani zkušený Čáp. Když po půlhodině neuspěl v dobré pozici ani Padych, zůstávalo průběžné skóre stále na dvou nulách. A bylo tomu tak i po šanci hostujícího Kučery z 37. minuty zápasu, který si zase vylámal zuby na čeladenském brankáři Smolíkovi.

To, co nevyšlo hostujícímu záložníkovi v první půli, vše si vynahradil v půli druhé. V rozmezí tří minut se Kučera dostal do dvou úniků, které pokaždé chladnokrevně zakončil. Domácí poté zkouší něco s výsledkem udělat, ale šance Čápa a Martina Váni nejsou úspěšné. Jednou hostům dokonce pomohlo i břevno. V samém závěru pak Smolík odmítl radost Kučerovi, který se již řítil za vstřelením hattricku.

Branky: 49. a 52. Kučera. Rozhodčí: Tomšík – Lakomý, Kontoršikov. ŽK: Čáp – Borboryo, Minich, Cabák. Diváci: 180.

Čeladná: Smolík – Taraba, Čáp, Pliska, Drevňák – Walder, Surovec (62. Řehák), Marek Váňa, Martin Váňa – Padych, Baran. Trenér: Leon Dostalík. (red)

VENDRYNĚ – POLANKA 2:4 (2:2)

Šestá porážka v řadě zlomila trenéru vaz

Šestá porážka v řadě v dobře rozehraném utkání byla až příliš na dlouholetého trenéra vendryňských fotbalistů Zdeňka Černeka, který bezprostředně po utkání složil funkci. Mužstvo dočasně převzal Jaroslav Chlebek.

Silně omlazené mužstvo Vendryně ztratilo svůj glanc a prohrálo pošesté za sebou.

„Už na nás spadla deka. Hrajeme docela dobře, ale dostáváme hloupé góly, někdy si je dáváme sami. Mezihru máme, ale dopředu nám to nějak nejde," povzdechl si kapitán domácího celku Ondřej Buzek. Vendryně zaspala úvod, Ševčík otevřel skóre již po dvanácti vteřinách.

Na obrat domácím stačily dvě minuty, nejprve se trefil Buzek a hned vzápětí Martynek. O poločase byli o něco spokojenější hosté, Andrýsek srovnal na 2:2. Ve druhém dějství se domácí marně snažili překlopit misky vah na svou stranu, což však nedokázali. Nakonec jásali hosté, střídající Valigůra, který poslední půlrok odehrál ve Vsetíně, vstřelil hlavou vítěznou branku a jedenáct minut před koncem si na brankáři Pechovi doslova smlsnul.

Potápějící se Vendryni nepomohla ani další posila – levý záložník Jiří Pilch z třinecké juniorky. „Po utkání odstoupil z funkce trenér Zdeněk Černek, jeho demisi jsem přijal. Do té doby, než přivedu nového trenéra, povede mužstvo asistent Jaroslav Chlebek," oznámil manažer vendryňského celku Ludvík Martinek.

Branky: 7. Buzek, 8. Martynek – 64. a 79. Valigůra, 1. Ševčík, 29. Andrýsek. Rozhodčí: Čuba – Ham, Futerko. ŽK: Jakubov. Diváci: 50.

Vendryně: Pecha – Rusek, Buzek, Byrtus (62. Fojcik), Martinčík – Dawid, Martenek, Jakub Pilch, Jiří Pilch (78. Guznar) – Vlachovič, Przyczko. Trenér: Zdeněk Černek. (rom)

I. A TŘÍDA – sk. B

Staré Město - Veřovice 2:1 (2:1)

Domácí chtěli proti Veřovicím potvrdit získané body z minulého týdnu. „V Petřvaldu to bylo hodně ovlivněné rozhodčími, ale nakonec jsme tam zápas zvládli," usmál se domácí trenér Petr Němec.

Ten pak hodnotil zápas takto: „Soupeř si přijel pro remízu, na kterou hrál prakticky celý zápas. My udělali chybu už po třiceti vteřinách hry, ale kluci naštěstí dokázali Kamilem Střalkou brzy vyrovnat. Krátce před půli se pak krásně trefil do šibenice Sušovský. Druhý poločas byl doslova festivalem našich zahozených šancí. Soupeř mohl děkovat tomu, že výsledek byl stále otevřený. Za body jsme rádi, výsledek však mohl být klidně osm jedna," řekl Němec.

Staré Město: Pagáč – Ja. Birčák (90. A. Střalka), Papaj, Kovalík, Smilowski – Rudel (82. Slaminka), Štěrba, Sušovský, Glembek (88. Stankov) – Pat. Němec (66. Kozel), K. Střalka (76. Jo. Birčák). Trenér: Petr Němec.

Bystřice - Vratimov 2:2 (1:0)

Na branku si domácí museli počkat až do konce úvodního dějství, kdy se z trestného kopu trefil Sniegoň. Po patnácti minutách druhé části hry si hosté z Vratimova dali vlastence a v tu chvíli to vypadalo, že domácí bez větších potíží dospějí ke druhému letošnímu vítězství. V posledních dvaceti minutách se čím dál více hrálo na polovině domácích, hosté se osmělovali víc a víc.

Varováním byla křížná střela Peška, která skončila v síti. Laxně a bez pohybu hrající domácí si varování k srdci nevzali a dál si koledovali o vyrovnávající branku, která nakonec po hlavičce střídajícího Třisky skutečně přišla.

„Máme příliš úzký kádr, mladým hráčům scházejí potřebné zkušenosti. Hodilo by se nám zatáhnout míč k rohovému praporku a tam ho podržet, aby si zadní řady aspoň na chvíli odpočinuly. Celý zápas nejde vydržet ve stejném tempu. Škoda, mohli jsme se dotáhnout na střed tabulky. Teď na něho ztrácíme tři body," poukázal kouč Bystřice Jan Polák.

Bystřice: Galusik – M. Teofil, Kreželok (83. Fober), Samek, Zoubek – Staniek (67. D. Rusz), Buryan, D. Kantor, Čmiel – Sniegoň (52. Badura), Kisza. Trenér: Jan Polák.

Stonava - Dobrá 0:0

Velké vedro nejspíš hráčům obou týmů nesvědčilo. Tedy přesněji střelcům, jelikož šancí na vstřelení gólu bylo pramálo. A tak si oba týmy rozdělily nakonec za bezbrankovou remízu po bodu.

Dobrá: Lamoš – Šmahaj, Šebestík, Figura (79. Malchárek), Zícha – O. Gryžboň, Filipčík (74. Platoš), M. Chlebek, L. Papřok – Rajnoch, Maceček. Trenér: Tomáš Zářický.

Petřvald n. Mor. - Brušperk 1:2 (1:1)

Souboj dvou letos trápících se týmů nakonec lépe zvládli hosté. Ti šli do vedení ve 23. minutě přesným zásahem Laryše. O jedenáct minut později se mohli radovat i domácí příznivci, když po rychlém protiútoku našel J. Huvar volného Kožara a ten prostřelil Murína. Začátek druhé půle nabídl rozdílovou branku, když se v 50. minutě parádně trefil z přímého kopu Vojtek.

Brušperk: Murín – Coufal, Folta (78. Sáblík), Šot, Zajac (31. Chrašč, 90. Kroupa) – Vojtek, Kuba, Laryš, Vančo – Bogdan (63. Šimon), Richtár. Trenér: Radim Karsten.

Sedliště - Hlubina 3:2 (2:0)

Pokud dají domácí tři branky, na vlastním trávníku letos neprohrávají. Přesvědčila se o tom už v úvodu sezony Dobrá, poté neuspěli ani Vratimov s Hlubinou. Na vedoucí góly Dominika Majera s Němcem stačili ještě hosté po hodině hry odpovědět gólem Fojtáška. O osm minut později však vrátil Sekanina dvoubrankový náskok domácím zpět. Gól hostujícího Saska už pouze znamenal kosmetickou úpravu skóre zápasu, ve kterém domácí družina zvítězila 3:2.

Sedliště: Šupolík – Pohludka, J. Němec (69. Krischke), Foukal (46. Kožušník), Bílek – Sekanina, Kaňok, Re. Bilas – Ro. Bilas, Krejčok, Do. Majer (84. Vlček). Trenér: Ivo Valas.

Dobratice - Libhošť 0:0

V Dobraticích nakonec branka s nováčkem soutěže nepadla. „Soupeř si k nám přijel pro bod a nakonec jej i získal. Byl to bojovný zápas, který asi moc fotbalové krásy nepobral. My si vypracovali víc šancí, ale hosté byli v obraně velmi důslední a pozorní. Remíza je nakonec spravedlivá, bez gólu se zkrátka nevyhrává," řekl k zápasu dobratický trenér Marián Korabík.

„Chtěli jsme si vymazat minusové body, které naskakují při remízách. Utkání bylo na menším prostoru bojovné a rozhodovaly standardní situace. Ze hry šancí moc nebylo," komentoval již čtvrtou dělbu bodů trenér hostí Miroslav Salač.

Dobratice: L. Klesniak – Kantor, Škola, Dobiáš, Lýsek – Skotnica, Škapa, Hlaváč, Zeman (68. Mandičak), Causidis – Bortlíček. Trenér: Marián Korabík. (rom, moš, sch)

I. B třída – sk. B

Kozmice - Václavovice 1:0 (1:0)

Utkání v Kozmicích nakonec rozhodla jediná gólová situace, která se zrodila ve 27. minutě. Autorem branky byl domácí Babušík. I přes snahu se nakonec hostům srovnat nepříznivý stav nepodařilo. Zatímco Kozmicích výhra přinesla vyhoupnutí se do čela průběžné tabulky, hosté spadli znovu na její předposlední příčku.

Václavovice: Ometák (46. Tomis) – Zezulčík, Berta, Sládek, Žižka, Ledvina (50. Bilan), Langer (46. Kozel), Toman (87. Vojtek), Hájek (84. Zaremba), T. Majer, Ludvík. Trenér: Jaroslav Koníček.

I. B třída – sk. C

Raškovice - Petřvald 3:0 (2:0)

Domácí trenér reagoval na poslední vysokou porážku změnami v rozestavení. Hosté, povzbuzováni vydatnou skupinkou svých příznivců, doplatili především na své hrubé chyby v defenzívě.

Nedařilo se především Dittrichovi, který si už v 10. minutě nastřelil tyčku vlastní branky. O tři minuty později se dostal do úniku Žáček a střelou podél gólmana otevřel skóre zápasu. Ve 36. minutě se Dittrich srazil s vlastním brankářem a pro Pánka nebyl žádný problém dopravit míč do opuštěné branky – 2:0.

Krátce před přestávkou měli domácí ještě výhodu pokutového kopu, ten však Kacíře neproměnil. Snad jedinou šancí hostí zneškodnil v 74. minutě Platoš, proti kterému stál v dobré pozici Sobek. Konečnou podobu výsledku stanovil čtyři minuty před koncem zápasu Pánek.

Raškovice: Platoš – Juřica, Šalata, Koláček (86. Maťaťa), Klimek (58. Baran) – Žáček, Javorek, J. Šponiar ml., Pánek – Musálek (46. Novák), Kacíř. Trenér: Jan Šponiar st.

Hnojník - Nýdek 7:0 (2:0)

Střetnutí celků čekajících na první tříbodový zápas skončilo nečekaným výsledkem. Po poločase mu nic nenasvědčovalo, ale ve druhém dějství se Nýdek totálně sesypal a Hnojník si s chutí zastřílel. „V této sestavě jsem nepočítal se zázraky, přesto jsem doufal, že to odehrajeme se ctí. Nebyla to čest, ale ostuda.

Postavili jsme hráče, kteří byli k mání a přesvědčili se, co v nich je a co není. Za stavu 3:0 už bylo prakticky po zápase. Dopouštíme se individuálních chyb, schází nám zodpovědnost. Jisté je, že v téhle sestavě I. B třídu hrát nemůžeme, protože my bychom teď neporazili snad ani starší přípravku Třince," prohlásil zklamaný hrající trenér Nýdku Pavel Mazurek.

„První poločas byl dobrý, ale v úvodu druhého jsme nebyli schopni předvést kloudnou akci ani podržet míč. Hráli jsme mizerně, ale nakopl nás třetí gól, od té doby se už hrálo podle našich not. Klukům jsem zdůrazňoval, že tohle je zápas o pomyslných šest bodů, že ho musíme zvládnout, ať odskočíme a máme aspoň na chvíli klid," vyprávěl lodivod Hnojníku Alois Mikunda.

Hnojník: Mrozek – Jaworek, Bauman J. Kroužek, Brzuchanski – P. Jantoš, Walica, Minář, Hlávka – Gańczarczyk – Witos. Trenér: Alois Mikunda.

Nýdek: Suszka – Tlacháč, Mazurek, Konderla, Raszka – Kaleta, Hojdysz, Spratek, Marian Kluz, Labaj – L. Sikora. Trenér: Pavel Mazurek.

Lučina – Lok. Petrovice B 3:2 (0:0)

První půle vůbec nenaznačovala, že by se mělo nakonec jednat o dramatické utkání. Těmi nejzajímavějšími momenty byly bohužel pouze zranění brankářů na obou stranách. Domácí gólman Balko musel odstoupit již po třinácti minutách hry, hostující kapitán Hošťák se po delším ošetření ramene do své brány vrátil, v 52. minutě musel ale své místo přenechat svému spoluhráči z pole.

Toto vynucené střídání jakoby domácí pokropilo živou vodou. V 60. minutě se po Staufčíkově průniku prosadil v šestnáctce osamocený Smichovič. Druhou branku pak domácí přidali v 80. minutě, kdy se do střelecké listiny zapsal kapitán K. Tomíček. Vypadalo to, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Hosté zbraně nesložili a prakticky ihned po rozehrávce a následném rohu snížili zásluhou nepokrytého Makuly.

Stejný hráč pak v 86. minutě stav zápasu srovnal a vypadalo to na dělbu bodů. Ovšem domácí našli poslední zbytky sil a po nákopu hraničící s ofsajdovou situací se v 89. minutě ocitl tváří v tvář gólmanovi hostí Staufčík, který nekompromisně rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek.

Lučina: Balko (13. J. Kielar) – Bártek, M. Kohut (46. Geleta, 89. A. Kielar), Mokryš, Prokeš (84. M. Hruška, 90. Vojkovský) – K. Tomíček, Staufčík, Goroš, R. Tomíček – Bubík, Smichovič. Trenér: René Hruška.

Jablunkov - Řepiště 3:0 (1:0)

Spartak ztratil body v dohrávce, na hřišti petrovického Interu remizoval 0:0, ale proti nováčkovi splnil roli favorita. Utkání bylo dlouho otevřené, protože po prvním dějství to bylo 1:0, v šedesáté minutě Nieslasník z pokutového kopu (po faulu brankáře na Szotkowského) vstřelil druhou branku v zápase a pár vteřin před posledním hvizdem kapitán Szotkowski trefil tyč a odražený míč usměrnil za záda brankáře.

„Soupeř hrál neobyčejně disciplinovaně, přesto se do žádné vyložené příležitosti nepropracoval, pouze k několika náznakům. My jsme si vypracovali příležitostí snad na dva zápasy, ale většinu jsme jich spálili. V opačném případě bychom vyhráli o pět šest branek," vykládal trenér Spartaku Stanislav Kluz, jemuž se začíná drolit základní sestava.

Jablunkov: Bruk – Komár, Marek Sikora, M. Hudzieczek, Buchta (80. Kufa) – Michálek (18. Turoň), Lachowicz, Nieslaník, R. Szotkowski – Ploszek (70. Marosz), Marek Kluz (64. Lubojacki). Trenér: Stanislav Kluz.

Řepiště: Chodura – Bezruč, Kusák, Hrdý, Kaloč – Ščigel, Volf, R. Bubík, Kravčík (46. Krella) – Košťál (61. Květoň), Fehervári. Trenér: Bohuš Keler.

Smilovice – Inter. Petrovice 1:3 (0:3)

Dvě minuty před koncem Baron hlavou zaznamenal čestný úspěch, ale na víc se jeho celek nezmohl, byť brankových příležitostí měl požehnaně. S koncovkou na štíru byli také hosté z Petrovic, kteří už po poločase vedli o tři branky. Stoper Kocur nasměroval míč do vlastní sítě a před přestávkou se prosadili Kačinský Czyžem.

„Trápí nás neustálé změny v sestavě. Týden co týden nám scházejí tři hráči, což se neblaze projevuje na výkonech našeho mužstva. V prvním poločase jsme hráli špatně, hosté nás přehrávali, neměli jsme střed hřiště, ani jsme nesbírali odražené míče. Po změně stran jsme hráli vabank, příležitosti ke zdramatizování či dokonce vyrovnání jsme měli celou řadu. Naše zakončení je však zoufalé," posteskl si trenér Smilovic Pavel Smatana.

Smilovice: Galacz – Kohut, Kocur, Bodeček, Bolf – Radek Barteczek 62. Máj), Roman Barteczek (67. O. Svoboda), Dytko (46. Cupek), R. Cienciala (46. Balvar) – Baron, Rajnoch. Trenér: Pavel Smatana.

I. B třída – sk. D

Ostravice – Jistebník 1:1 (1:0)

Domácí šli do dalšího zápasu hned bez šestice svých hráčů základního kádru. Přesto to byli oni, kteří se v 18. minutě ujali vedení. Po rohovém kopu si O. Stonavský vyměnil míč se Stýskalou a bývalý hráč prvoligového Slovácka střelou na bližší tyč nedal brankáři Jistebníku šanci.

Ostravičtí mohli své vedení navýšit po půlhodině hry, ale M. Ledvoňovi se zakončení moc nepovedlo. Po změně stran hosté přitlačili, domácí se spoléhali na rychlé brejky. Šance z nich ale po gólu jistě volaly. V 76. minutě bylo však po standardní situaci a přesné hlavičce Mohyly srovnáno. Víc branek již v tomto zápase nepadlo, a tak si oba týmy stále drží svou podzimní neporazitelnost.

Ostravice: Boháč – Mendrek, Rozkydal, Janošec, L. Ledvoň – Žižka, O. Stonavský, Stýskala, Kováč, M. Ledvoň – Slivoník (58. Žejdlík). Trenér: Jaroslav Rozkydal.

Starý Jičín - Fryčovice 7:1 (6:1)

Tak tenhle zápas si rozhodně hráči Fryčovic za rámeček nedají. Proti nim stál sice tým, který již po několik sezon hraje prim ve skupině D, přesto výkon v prvním poločase nebyl určitě ideální. Když se ve 38. minutě dokázal střelecky prosadit kanonýr Rumel, vedli domácí v té době již čtyřbrankovým rozdílem. Další dva góly pak ještě Starojičínští přidali do poločasu, sedmý políček uštědřili hostující družině devět minut před koncem střetnutí.

Fryčovice: Zapletal – Novák, Volný (46. Kobylák), Zahradník, Herda (55. Planka) – Georgiovský, J. Pešek, Soško, Žurovec – Rumel (46. Janek), Židek. Trenér: Karel Pešek.

Tichá – Kozlovice 1:1 (0:1)

Pouhé dvě minuty zbývaly hostům k zisku prvního podzimního vítězství. V té chvíli se k míči dostal domácí Kaša a přesnou ranou nedal Chlebkovi v kozlovické brance šanci. Hosté šli do vedení už v prvním poločasu, kdy domácí zadák zahrál ve svém pokutovém území rukou, a pískala se penalta. Tu pak proměnil Bednář. Konečná remíza tak znamená, že se Kozlovičtí propadli až na samé dno průběžné tabulky.

Kozlovice: P. Chlebek – Červenka, P. Krpec, Najdek, P. Piskoř – Kocián, Bednář, J. Fojtík, Slanina (84. Holub) – Hruška, Tabach (78. Šohaj). Trenéři: Josef Piskoř. (rom, sch)

VÝSLEDKY (komplet)

FNL
6. kolo: Vítkovice – Varnsdorf 2:3, Č. Budějovice – Ústí n. L. 2:1, Pardubice – Opava 0:2, Třinec – Olomouc 1:2, Vlašim – Ostrava 1:1, Táborsko – Frýdek-Místek 2:2, Prostějov – Znojmo 0:2, Žižkov – Sokolov 2:2.
Dohrávka 5. kola: Znojmo - Pardubice 5:2.

Divize – skupina E
6. kolo: Nové Sady – Opava 1:3, Dol. Benešov – Velké Karlovice+Karolinka 3:0, Nový Jičín – Jeseník 2:2, Rýmařov – Val. Meziříčí 1:1, Přerov – Petrovice 3:1, Kozlovice – Hranice 3:1, Frýdlant n. O. – Pustá Polom 1:0, Šumperk – Havířov 1:2.

Krajský přebor
6. kolo: Háj ve Slezsku – Český Těšín 3:1, Sl. Orlová – Krnov 3:1, Šenov – Bohumín 1:3, Dětmarovice – Frenštát p. R. 2:2, Čeladná – Břidličná 0:2, Vendryně – Polanka 2:4, SO Bruntál – Heřmanice 2:3, Bílovec – Kobeřice 6:1.

I. A třída – skupina B
6. kolo: Staré Město – Veřovice 2:1, Sedliště – Hlubina 3:2, Dobratice – Libhošť 0:0, Stonava – Dobrá 0:0, Petřvald n. Mor. – Brušperk 1:2, Bystřice – Vratimov 2:2, B. Albrechtice – Dolní Datyně 1:1.

I. B třída – skupina B
6. kolo: Dolní Lhota – Strahovice 4:0, Hrabová – Šilheřovice 0:4, Svinov – Darkovice 0:0, Píšť – Velká Polom 1:0, Chuchelná – Ostrava-Jih 1:1, Vřesina – Hať 5:2, Kozmice – Václavovice 1:0.

I. B třída – skupina C
6. kolo: Hnojník – Nýdek 7:0, Lučina – Loko. Petrovice B 3:2, Horní Suchá – Věřňovice 2:2, Raškovice – Petřvald 3:0, Smilovice – Inter. Petrovice 1:3, Jablunkov – Řepiště 3:0. Utkání Tošanovice – Dolní Lutyně se hraje 28. září.
3. kolo: Inter. Petrovice – Jablunkov 0:0.

I. B třída – skupina D
6. kolo: Fulnek – Vlčovice 7:0, Kopřivnice – Odry 3:3, Ostravice – Jistebník 1:1, Jeseník n. O. – Spálov 2:1, Kateřinice – Mořkov 3:2, Starý Jičín – Fryčovice 7:1, Tichá – Kozlovice 1:1.

Okresní přebor mužů
6. kolo: Baška – Hukvaldy 1:5, Mosty – Bukovec 4:2, Návsí – Palkovice 2:1, Vojkovice – Oldřichovice 1:1, Nošovice – Chlebovice 6:2, Metylovice – Hrádek 1:3, Písek – Staříč 2:2.

Okresní soutěž mužů
6. kolo: Lískovec – Milíkov 3:3, Pržno – Frýdlant n. O. B 6:3, Vendryně B – Smilovice B 1:0, Nebory – Janovice 1:0.
4. kolo: Vendryně B – Pržno 2:0.

Juniorská liga
6. kola: Slavia – Teplice 1:3, Zbrojovka – Bohemians 2:3, Jihlava – Karviná 1:1, Příbram – Hradec 0:1.

SCM U19
6. kolo: Hodonín – Frýdek-Místek 0:8, Prostějov – Kroměříž 2:0, Líšeň – Sp. Brno 3:1, Třinec – Vítkovice 3:2, Přerov – Znojmo 0:6, Šumperk – Vyškov 4:1, Slovácko – HFK Olomouc 2:2.

SCM U17
6. kolo: Zbrojovka – Vyškov 2:1, Kroměříž – Slovácko 1:8, Frýdek-Místek – Vítkovice 2:1, Karviná – Ostrava 2:1, Opava – Znojmo 3:1, Hlučín – Třinec 1:3, Líšeň – Hodonín 3:0, Zlín – Prostějov 2:2, Jihlava – HFK Olomouc 5:0, Olomouc volno.

SCM U16
6. kolo: Zbrojovka – Vyškov 12:2, Kroměříž – Slovácko 0:1, Frýdek-Místek – Vítkovice 0:0, Karviná – Ostrava 0:4, Opava – Znojmo 3:0, Hlučín – Třinec 3:1, Líšeň – Hodonín 2:0, Zlín – Prostějov 0:3, Jihlava – HFK Olomouc 5:1, Olomouc volno.

Krajský přebor staršího dorostu
6. kolo: Kravaře – Heřmanice 3:1, SO Bruntál – Petřkovice 4:3, Ostrava-Jih – Loko. Petrovice 4:8, Kopřivnice – Bílovec 0:6, Staříč – Třebovice 15:2, Horní Suchá – Stará Bělá 1:1, Vřesina – Ludgeřovice 1:5.

Krajský přebor mladšího dorostu
6. kolo: Kravaře – Heřmanice 7:0, SO Bruntál – Petřkovice 4:1, Ostrava-Jih – Loko. Petrovice 6:2, Kopřivnice – Bílovec 3:2, Staříč – Třebovice 11:1, Horní Suchá – Stará Bělá 2:2, Vřesina – Ludgeřovice 4:3.

Krajská soutěž dorostu – sk. B
6. kolo: Staré Město – Fryčovice 0:0, Vendryně – Frýdlant n. O. 0:9, Sl. Orlová – Inter. Petrovice 4:2, Dětmarovice – Brušperk 2:1, Český Těšín – Bohumín 3:1, Tošanovice – Petřvald 1:2, Sedliště – MFK Havířov B 3:7, Libhošť volno.
3. kolo: Inter. Petrovice – Vendryně 4:2.

Okresní přebor dorostu
6. kolo: Dobratice/Vojkovice – Oldřichovice 1:4, Baška – Čeladná 6:1, Mosty – Dobrá 0:7, Bystřice – Milíkov 11:1, Jablunkov – Písek/Bukovec 1:0, Palkovice volno.

SpSM U15 TOP
6. kolo: Vítkovice – Slovácko 0:15, Frýdek-Místek – Karviná 3:1, Olomouc – Zlín 4:1, Hlučín – Prostějov 4:2, Opava – Jihlava 2:1. Utkání Ostrava – Zbrojovka se hraje 5. října.
16. kolo: Hlučín – Zbrojovka 3:8, Zlín – Prostějov 0:4, Ostrava – Slovácko 5:1, Olomouc – Opava 5:2, Frýdek-Místek – Jihlava 2:4, Vítkovice – Karviná 0:5.

SpSM U15 – sk. Sever
6. kolo: Val. Meziříčí – Uničov 3:2, Přerov – Bílovec 4:1, Hranice – Třinec 0:5. Utkání HFK Olomouc – Šumperk se hraje až 28. září.

SpSM U14 TOP
6. kolo: Vítkovice – Slovácko 0:6, Frýdek-Místek – Karviná 1:1, Olomouc – Zlín 4:0, Hlučín – Prostějov 1:3, Opava – Jihlava 0:5. Utkání Ostrava – Zbrojovka se hraje 5. října.
16. kolo: Hlučín – Zbrojovka 1:4, Zlín – Prostějov 0:6, Ostrava – Slovácko 1:0, Olomouc – Opava 7:2, Frýdek-Místek – Jihlava 1:0, Vítkovice – Karviná 1:5.

SpSM U14 – sk. Sever
6. kolo: Val. Meziříčí – Uničov 1:3, Přerov – Bílovec 3:1, Hranice – Třinec 1:2. Utkání HFK Olomouc – Šumperk se hraje až 28. září.

SpSM U13 – sk. Sever
6. kolo: Ostrava – Frýdek-Místek 18:1, Bílovec – HFK Olomouc 6:9, Uničov – Třinec 3:2, Hranice – Vítkovice 3:25, Šumperk – Karviná 3:3, Hlučín – Opava 4:3, Přerov – Val. Meziříčí 9:3.
3. kolo: Val. Meziříčí – Šumperk 8:5.

SpSM U12 – sk. Sever
6. kolo: Ostrava – Frýdek-Místek 4:6, Bílovec – HFK Olomouc 7:1, Uničov – Třinec 1:5, Hranice – Vítkovice 5:4, Šumperk – Karviná 5:9, Hlučín – Opava 6:3, Přerov – Val. Meziříčí 3:10.
3. kolo: Val. Meziříčí – Šumperk 16:3.

Krajský přebor st. žáků
6. kolo: Nový Jičín – Ostrava-Jih 1:0, Jablunkov – Frýdlant n. O. 0:2, Horní Suchá – Kravaře 5:3, Sl. Orlová – Krnov 1:4, SO Bruntál – MFK Havířov 2:1, Baník Ostrava B – Brušperk 9:0, Kopřivnice – MFK Vítkovice B 8:2.
2. kolo: Horní Suchá – Brušperk 4:3, Kopřivnice – Baník Ostrava B 4:3, Sl. Orlová – SO Bruntál 1:7, Nový Jičín – Kravaře 5:1, Frýdlant n. O. – MFK Vítkovice B 4:0, Ostrava-Jih – Krnov 1:3. Utkání Jablunkov – MFK Havířov se hraje 14. září.

Krajský přebor ml. žáků
6. kolo: Nový Jičín – Ostrava-Jih 11:0, Jablunkov – Frýdlant n. O. 2:3, Horní Suchá – Kravaře 1:5, Sl. Orlová – Krnov 2:3, SO Bruntál – MFK Havířov 3:4, Baník Ostrava B – Brušperk 9:0, Kopřivnice – MFK Vítkovice B 3:18.
2. kolo: Horní Suchá – Brušperk 0:10, Kopřivnice – Baník Ostrava B 0:19, Sl. Orlová – SO Bruntál 0:9, Nový Jičín – Kravaře 2:4, Frýdlant n. O. – MFK Vítkovice B 2:7, Ostrava-Jih – Krnov 0:8. Utkání Jablunkov – MFK Havířov se hraje 14. září.

Krajská soutěž st. žáků – skupina B
6. kolo: Ludgeřovice – Frenštát p. R. 1:4, Petřkovice – Fryčovice 3:0, MFK Vítkovice C – Heřmanice 1:2, Darkovičky – Stará Bělá 4:0, Svinov a Hlubina volno.
3. kolo: Stará Bělá – Hlubina 2:0. 4. kolo: Svinov – Ludgeřovice 2:1.

Krajská soutěž ml. žáků – skupina B
6. kolo: Ludgeřovice – Frenštát p. R. 10:0, Petřkovice – Fryčovice 5:3, MFK Vítkovice C – Heřmanice 10:3, Darkovičky – Stará Bělá 0:5, Svinov a Hlubina volno.
3. kolo: Stará Bělá – Hlubina 2:1. 4. kolo: Svinov – Ludgeřovice 3:5.

Krajská soutěž st. žáků – skupina C
6. kolo: Bohumín – Sn. Havířov 3:2, Těrlicko – Loko. Petrovice 2:3, Český Těšín – Dobrá 3:0, Staré Město – Staříč 2:4, MFK Havířov B a MFK Karviná B volno.
3. kolo: Těrlicko – MFK Karviná B 3:2.

Krajská soutěž ml. žáků – skupina C
6. kolo: Bohumín – Sn. Havířov 3:5, Těrlicko – Loko. Petrovice 9:4, Český Těšín – Dobrá 11:0, Staré Město – Staříč 0:1, MFK Havířov B a MFK Karviná B volno.
3. kolo: Těrlicko – MFK Karviná B 8:1.

Okresní přebor žáků
6. kolo: Mosty – Milíkov 6:1, Vendryně – Hrádek 0:0, Návsí – Bukovec 2:1, Písek – Oldřichovice 4:4. Utkání Bystřice – Janovice se hraje 28. září.

Okresní přebor žáků 6+1
6. kolo: Sedliště – Vojkovice/Dobratice 24:1, Řepiště – Tošanovice/Hnojník 2:3, Ostravice – Lučina 1:3, Metylovice – Nebory/Smilovice 0:10, Raškovice – Baška 4:3, Čeladná volno.
3. kolo: Řepiště – Raškovice 6:7, Ostravice – Metylovice 9:2, Lučina – Čeladná 1:17, Tošanovice/Hnojník – Sedliště 5:6, Nebory/Smilovice – Baška 2:5, Vojkovice/Dobratice volno.

MSDŽ – skupina A
6. kolo: Pržno – Rožnov p. R. 11:0, Havířov – Brušperk 3:0, Loděnice – Český Těšín 4:1, Horní Bečva – Vítkovice 4:6, Sn. Ostrava – Štramberk 2:3, Lubina – Veřovice 3:2.