Utkání jste nezačali vůbec špatně, když jste šli brzy Mozolovým gólem do vedení?

Začátek nám vyšel, navíc jsme tam měli další dvě nebo tři šance, ze kterých jsme klidně mohli přidat další branku. Bohužel jsme ale z rychlého protiútoku dostali gól a soupeř se zatáhl a velice dobře bránil. My jsme do konce prvního poločasu už nedokázali nějak prosadit.

Jaká byla taktika do druhého poločasu? Vy jste prakticky soupeře po změně stran už k ničemu nepustili.

Taktika byla pořád stejná, akorát se nám to po změně stran podařilo více plnit. Hlavně nám hodně pomohl druhý gól, pak jsme se uklidnili a Uničov k ničemu nepustili.

VÍCE K UTKÁNÍ A FOTOGRAFIÍ NAJDETE ZDE!

Je pravdou, že druhá branka padá hodně na vrub hostujícího brankáře…

Od Erika (Taliána, pozn. red.) to byl velice dobrý centr z lajny a také musím pochválit Kubu Teplého, který šel do souboje s jejich brankářem. Pak už je to padesát na padesát a nám to vyšlo.

V posledních třech zápasech jste pouze jednou inkasovali. Dá se říct, že jste s defenzivní prací vaší obranné čtveřice spokojen?

Tak ten inkasovaný gól samozřejmě mrzí, stejně jako mrzí všechny branky, které jsme dostali. Naštěstí jsme dokázali tři branky vstřelit, což znamenalo důležité vítězství.

Vás teď čekají v MSFL už jen tři kola (Valcíři hrají v Rosicích, doma s Třincem a v Břeclavi, pozn. red.). Co od nich očekáváte?

V Rosicích, i když jsou poslední, to bude pro nás velice těžký zápas. Oni budou hrát o všechno, stejně jako tomu bylo například v utkání v Hulíně. My v žádném případě nesmíme nic podcenit, musíme hrát naplno a vyhrát. S Třincem bychom si to pak mohli rozdat na férovku.

To následující utkání v Rosicích bude asi o to těžší, jelikož domácí budou moci spoléhat na pomoc druholigového Znojma, kterému jsou farmou…

Určitě tam pár kluků ze Znojma bude, protože jsem s nimi v kontaktu a mi sami hlásí, že si do Rosic chodívají zahrát. Bude to určitě těžší, ale my tam musíme vyhrát.

Důležité okamžiky zápasu v minutách

6. min Ve středu hřiště se dostal k míči domácí Mozol a krásnou střelou otevřel skóre zápasu 1:0.

9. min A je srovnáno. Hosté podnikli rychlý protiútok, míč se dostal na pravou stranu ke zcela volnému obránci Juřátkovi a ten křižnou střelou nedal brankáři Hlaváčovi šanci 1:1.

11. min Před dotírajícím Hrubým zasahuje včasným odkopem Žídek.

13. min Centr Mozola z pravé strany posílá kanonýr Teplý hlavou jen těsně vedle uničovské branky.

55. min Střední záložník Valcířů Erik Talián posílá od hlavní tribuny před hostující branku krásný centr, Teplý jde do souboje s brankářem Uvízlem, který si míč nešťastně tečuje do vlastní branky 2:1.

62. min A je tu další branka Valcířů. Centr z levé strany propadl až na zadní tyč, kde stál úplně volný Teplý. Jeho následnou tvrdou střelu pouští Uvízl mezi nohami do branky 3:1.

89:50 Začíná hlasité odpočítávání frýdecko-místeckých fans posledních deseti vteřin zápasu.

90:00 Hlavní rozhodčí utkání Luboš Drozdy má pro domácí fanoušky pochopení a přesně s koncem základní hrací doby končí třetiligové střetnutí mezi domácím Frýdkem-Místkem a hosty z Uničova.