„Hlavní rozdíl vidím v síle a také ve fyzické kondici," spatřuje tento subtilní fotbalista největší rozdíly mezi dorosteneckým a mužským fotbalem.

Vy už sám můžete srovnávat. Je pro vycházející dorostence z Frýdku-Místku, jako jste vy, stropem I. A třída, nebo naopak ještě vyšší soutěž?

Podle mě je ta I. A třída taková ideální.

Vrátil jste se do míst, kde jste fotbalově začal vyrůstat. Jaké to bylo opět obléknout dres Starého Města?

A víte, že mě to přišlo naprosto normální (smích).

Přeci jen jste ale kádr hodně omladili, navíc se z počátku nedařilo ani výsledkově. Necítíte, že je na vás vyvíjen přeci jen větší tlak, než jste býval zvyklý ve Frýdku?

Mě psychika moc problémy nedělá, takže ten tlak vůbec nevnímám. Ale u některých kluků v kabině cítím, že si v takových případech moc nevěří. Pak hrají na hřišti úplně jinak.

Tak to by vám teď ty dvě domácí vítězství měly určitě pomoci?

Věřím, že nám tyto výhry pomůžou.

Jak je to s vaší kariérou? Pomýšlíte na ještě větší cíle?

Rok bych tady chtěl vydržet a Starému Městu co nejvíce pomoci. Pak bych se ale chtěl vrátit zpátky do Frýdku. Samozřejmě, pokud by to všechno šlo. Pak se uvidí, co bude.

Jak odhadujete naopak sílu staroměstského týmu? Přeci jen se dost omladil…

Právě proto, že se takhle omladil, tak mu dávám velkou budoucnost. Jde ale o to, aby tihle hráči zůstali spolu pohromadě a sehráli se. Potom věřím, že by mohlo Staré Město brázdit i vyšší patra v tabulce.