„Kdy jindy bychom měli zkoušet méně vytížené hráče, když ne teď? Dva týdny před sezonou to nepůjde," položil si řečnickou otázku kouč Třineckých Karel Kula. Na stopera postavil Matouška, na kraje obrany uzdraveného Velnera či navrátilce z Orlové Sporysze, do zálohy nasadil testovaného Lauru a na trávník pustil i trojici mladíku z juniorky, Švábíka, Trajkovského a Vovese, který do Třince přestoupil z ostravského Baníku.

„Mladí hráči aspoň poznali, že juniorská liga a druhá nejvyšší soutěž na Slovensku je něco jiného. Trajkovski si vedl docela solidně, ovšem naším nejlepším hráčem byl zkušený Motyčka. Útočník Lukáš ze Slovácka si odvedl své, záložník Laura měl místy trochu slabší momenty. Ještě dostane další příležitost," nastínil Kula a dodal: „Na úvod přípravy to byl docela dobrý trénink v solidním tempu, hráči se snažili a hráli bojovně. Přestože jsme byli na trávě jen dvakrát, očekával jsem, že ti nejzkušenější podají o něco vyzrálejší výkon."

Fotbalisté Liptovského Mikuláše jásali po proměněné penaltě, Balúch potrestal hosty za nedovolený zákrok Matouška na Valovčína. Konečnou remízu zařídil Gulajev po spolupráci s Dedičem. „Protivník nás příliš neprověřil, jedině tou penaltou. Měli jsme více ze hry a po změně stran už byla naše převaha znatelná. Soupeř postupně odcházel kondičně, snažil se hrát na brejky a my mu mohli přidat další branky. Z toho pohledu to měli hráči, kteří šli do hry až ve druhém dějství, o poznání snadnější. Při zakončení bylo patrné, že ještě nejsme sehraní," dodal Kula. V sobotu 5. července se jeho svěřenci postaví prvoligovému Baníku Ostrava.

MFK Liptovský Mikuláš – Fotbal Třinec 1:1 (1:0)

Branky: 7. Balúch z pen. – 88. Gulajev.

Třinec: Bruk (46. Rohel) – Velner, Matoušek (68. Hupka), Čelůstka, Janec (46. Sporysz) – Malíř (60. Švábík), Hupka (46. Motyčka), Voves (46. Málek), Laura (60. Trajkovski) – Lukáš (46. Dedič), Gulajev. Trenér: Karel Kula.

Roman Baselides