Poslední tým divize D se po cele utkání urputně bránil, hosté ho přehrávali, jenomže v koncovce byli bezzubí. Jediným hráčem Třince, který dopravil míč za záda brankáře, byl pravý obránce Velner. Po půlhodince hry se trefil po pobídce Matouška, svého kolegy z levé strany obranné čtyřky. Zkoušený Gajdošík zblízka přestřelil bránu, sami před gólmanem selhali Málek, Dedič a Motyčka. Domácí hráči vyrovnali pár minut před koncem, po rychlé akci se prosadil Hruboš. „I navzdory té velké únavě měli kluci v držení míče i počtu šancí jasně navrch, na střely to bylo asi tak 16:3. Uherský Brod běhal celý zápas bez balonu, my jsme si vytvořili nespočet příležitostí, ale neproměnili jsme je. A jak už to tak bývá, v 84. minutě přišel rychlý brejk, domácí to vyřešili dobře a vyrovnali," řekl třinecký asistent trenéra Martin Zbončák a pokračoval: „Až na to zakončení a finální fázi klukům nemůžeme nic vytknout. Utkání odmakali, odjezdili, předvedli spoustu krásných akcí, ale koncovka je zradila."

Do zápasu nezasáhli Malíř se Smetanou, kteří v Ostravě dělali zkoušky na trenérskou B licenci a taktéž lehce zraněná dvojice Sporysz, Joukl. Všichni hráči, včetně posledně dvou jmenovaných, byli zdravotně v pořádku, tudíž průběh pětidenního kondičního soustředění si trenéři pochvalovali. „Většinou jsme běhali kolem přehrady v Pozlovicích, v hotelu Vega jsme využívali posilovnu, saunu a bazén, trénovali jsme v hale a na umělé trávě v Luhačovicích. Soustředění bylo docela pestré a ještě náročnější než to poslední. Splnilo svůj účel, jsme s ním zcela spokojení. Přístup hráčů byl v naprostém pořádku, jen aby nepolevili," dodal Zbončák.

Všichni testovaní fotbalisté (Pavel Hloch – Prostějov, Jaroslav Poliach – Bánská Bystrica, Marek Gajdošík – Sereď, Jiří Janoščin – Brno) dostanou další příležitost ve středu v Senici a také v sobotním domácím dvojutkání proti Baníku Ostrava a Frýdku-Místku. K mužstvu kouče Kalivody se znovu připojil obránce Lukáš Kubáň, který si prodloužil hostování pod Javorovým o další půlrok.

ČSK UHERSKÝ BROD – FOTBAL TŘINEC 1:1 (0:1)

Branky: 84. Hruboš – 35. Velner.
Třinec (1. pol.): Brych – Velner, Vomáčka, Hloch, Matoušek – Tomeček, Hupka, Ceplák, Janoščin – Gajdošík, Dědič. (2. pol.): Paleček – Velner, Poliach, Čelůstka, Matoušek – Voves, Motyčka, Kučera, Málek – Gajdošík, Malcharek. Trenér: Marek Kalivoda.

(rom)