Oběma týmům se podzimní část sezony příliš nevydařila. A tak nebylo divu, že jak vedení frýdecko-místeckých Valcířů, tak i kluboví šéfové ústecké Army, přistoupili ke změnám na trenérských postech. Před oběma kouči tak v závěru podzimu zněl jasný úkol, posbírat co nejvíce bodů, než přijde zimní přestávka.

Lepší bilanci má momentálně trenér Ústí. Po pár dnech ve funkci totiž uhrál Křeček bod se silným Hradcem Králové, následně přivezl jeho tým výhru ze hřiště pražské Olympie. Valcířům se prozatím povedlo obrat o body pouze královehradecké Votroky a Sokolov. Dva bodíky za bezbrankové remízy jsou ovšem v jejich situaci málo.

V reprezentační přestávce tak měli trenéři a jejich svěřenci více času vyladit svou fotbalovou formu. Duel s Ústí může Valcířům mnohé ukázat. „Naposledy jsme vyhráli doma s Třincem, což bylo někde na začátku podzimu. Já ale věřím, že tu nepříjemnou sérii už musíme zkrátka někdy zlomit,“ přeje si obranný pilíř Frýdku-Místku Michal Švrček. „Během pauzy jsme teď pilovali celkový obraz hry a prvky, které po nás nový trenér chce. Soustředili jsme se na to celé dva týdny, nyní jen dolaďujeme finální věci a chystáme se na páteční utkání,“ prozradil zase útočník Army Štěpán Kacafírek.

Jeho tým po více než desetitýdenním půstu poznal radost z vítězství. Nyní budou mít ústečtí fotbalisté příležitost na bodový zisk navázat, hrají s posledním. „Musíme hrát srdcem a bojovat za Armu,“ burcuje na klubových stránkách obránce Leibl. Podle něj pomáhá i to, že trenér Křeček pracuje s psychikou hráčů. „Nabádá nás, abychom si více věřili. Tvrdí, že jsme lepším týmem a zápasy můžeme urvat srdíčkem. Navíc hrajeme za Armu, což musí být na hřišti vidět. Musíme bojovat,“ dodal Leibl v rozhovoru pro web ústeckého klubu.

Na body ale myslí také ve Frýdku-Místku. „Našim největším problémem je slabá produktivita. Nedáváme vůbec góly. Potřebujeme už, aby se nám rozstříleli také ofenzivní hráči. S tolika vstřelenými brankami ani nemůžeme být jinde, než vlastně jsme,“ kriticky přiznal Švrček, který se v letošní sezoně za Valcíře již dvakrát střelecky prosadil.

Zápas 15. kola Fortuna národní ligy se hraje v Ústí nad Labem v pátek 17. listopadu od 18 hodin. „Chceme ukázat, že fotbal hrát umíme a dát zapomenout na nepovedený podzim. Fanoušci si zaslouží, abychom se doma rozloučili výhrou,“ uzavírá ústecký Štěpán Kacafírek.

tabulka_fotbal_FNLZdroj: Deník