Ševci měli utkání pod kontrolou od začátku do konce. Hned z prvního rohového kopu skóroval hlavou domácí stoper Malý. „Celý týden jsme se na něco chystali, bohužel už ve třetí minutě jsme inkasovali gól ze standardní situace, což pro nás byla citelná rána do vazu. Soupeř nás pak ve středu hřiště a před šestnáctkou přehrával, hrál v pohybu a v prvním poločase byl lepší," uznal třinecký trenér Pavel Hajný.

Druhý gól přidal po faulu na Holíka z pokutového kopu Železník, který krátce po změně stran po Holíkově centru výhru ševců pečetil. „První góly v sezoně, hodně jsem si oddechl. Před zápasem jsem byl trochu nervózní, ale proměněnou penaltou to ze mě spadlo. Jsem rád, že mi ji kluci nechali a oba góly bych chtěl věnovat svojí mamce, která slaví narozeniny," usmíval se po utkání nejlepší střelec z uplynulého ročníku Fotbalové národní ligy.

„Na soupeře jsme se dobře připravili, měli jsme respekt k jeho dosavadním výborným výsledkům venku a díky disciplinovanému přístupu všech hráčů se nám povedlo třineckou sérii na hřištích soupeřů přerušit. Výborně nám vyšly nástupy do obou poločasů, v úvodním dějství se nám dařilo také herně a dva góly byly výsledkem naší převahy," pochvaloval si zlínský kouč Alois Skácel.

Za rozhodnutého stavu po změně stran se již utkání v pohodě dohrálo. „Nechtěli jsme zbytečně inkasovat, a přestože jsme herně nenavázali na první poločas, jsme spokojení. Získali jsme tři body, vzadu se nám povedlo udržet čisté konto, a přestože někteří hráči byli indisponovaní, soupeře jsme zpět do zápasu nepustili. Potěšil mě výkon všech hráčů, speciálně u Lukáše Železníka pak mám radost ze vstřelených branek, které už moc potřeboval," poznamenal domácí trenér.

„Ve druhém poločase jsme sice měli možná míč víc pod kontrolou, jenomže to už domácí vedli o tři góly, výsledek si hlídali a téměř k ničemu nás nepustili. Dnes rozhodly góly ze standardních situací a naše nedůslednost na začátku druhé půle, kdy jsme soupeři nabídli gól na stříbrném podnose. Zlín vyhrál zaslouženě," doplnil Hajný.

Fastav Zlín – Fotbal Třinec 3:0 (2:0)
Branky: 32. z pen. a 47. Železník, 5. Malý. Rozhodčí: Bílek – Kovařík, Vaňkát. ŽK: Malcharek – Čelůstka, Čtvrtníček. Diváci: 976

Zlín: Dostál – Malý, Kubica, Hubáček, Hájek – Salachna, Polách (64. Elšík), Bublák – Železník (71. Bartolomeu), Malcharek (80. Hruška), Holík. Trenér: Skácel
Třinec: Bruk – Lisický, Cigánek, Čelůstka, Matoušek – Malíř, Motyčka (82. Hupka), Wojnar (69. Dostál), Málek, Ceplák – Čtvrtníček (46. Gavlák). Trenér: Hajný