Hlavní duel dne pak přinesl remízu 2:2. „Letos jsme se snažili divákům silvestrovské dopoledne ještě více okořenit, takže před hlavním zápasem hráčů nad padesát let, si zahráli o něco mladší bývalí fotbalisté Válcoven a Slezanu. Myslím si, že se celé dopoledne vydařilo a oba zápasy se musely divákům líbit. Navíc vyšlo i počasí," pochvaloval si po skončení akce ředitel MFK Frýdek-Místek Radomír Myška.

Bývalí fotbalisté obou frýdecko-místeckých týmů opět dokázali, že ze svého umu nic nezapomněli. V prvním poločase byli častěji u míče hráči Válcoven, ale Slezanští velmi pozorně bránili. První změnu skóre přinesla 25. minuta, kdy se do úniku dostal Myšinský. Ten pak místo střely volil přihrávku na nabíhajícího Pyška a Slezan se ujal v derby hráčů nad 50 let vedení 1:0. „Při úniku jsem pořád čekal, co Sváťa v té brance udělá. On je totiž strašně dlouhý, těžko se na něj něco vymýšlí. Proto jsem raději přihrával," svěřil se útočník Slezanu František Myšinský. Těsné vedení pak Slezan udržel až do poločasové přestávky.

Válcovnám viditelně pomohla nejen krátká pauza, ale také i návštěva legendárního trenéra Jána Zachara, který se na své některé bývalé ovečky přišel v poločasové pauze podívat. „Dnes byl trenér na nás hodný, ale pamatuji si, že nás dokázal vždy pěkně zdrbat," vybavuje si chvíle v aktivní kariéře útočník Válcoven Miroslav Somr.

Z druhé půle ještě neuběhla ani minuta a tým s příčným pruhem na prsou vyrovnal. To se levačkou nemýlil Hořínek. „Reagoval jsem na pohyb jejich brankáře. Ten počítal s přihrávkou, tak jsem mu to fouknul k tyči," smál se nynější kouč Janovic. „V prvním poločase jsme hráli moc na krásu, ale po změně stran to bylo pro nás ještě těžší. Slezan bránil a vyrážel k rychlým protiútokům," postřehl Svatopluk Schäfer, který odchytal v dresu Válcoven první polovinu střetnutí. A právě jeden takový brejk hráčům Slezanu vyšel ve 43. minutě. Ondra z pravé strany našel úplně volného Kubalu, který lobem nedal Sostřonkovi šanci – 1:2. „Oba to udělali precizně, klobouk dolů," chválil z prostoru střídaček oba slezanské fotbalisty Jiří Fabík, kterého tentokráte na hřiště nepustilo bolavé koleno. „Dnes to bohužel nevyšlo, ale příští rok už snad budu zdravý," dodal.

Válcovny, které vloni svého městského soka zdolaly vysoko 4:1, se nakonec spravedlivé remízy přeci jen dočkaly. Sedm minut před koncem našel Hořínkův přesný centr hlavu Grussmanna a míč následně zaplachtil přesně k pravé tyči Kulhánkovy branky – 2:2. (sch)

Utkání hráčů nad 50 let

Válcovny plechu Frýdek-Místek – Slezan Frýdek-Místek 2:2 (0:1)

Branky: 36. Hořínek, 63. Grussmann - 25. Pyško, 43. Kubala. Rozhodčí: Krasula – Adamec, Žvak. Diváci: 500.

Válcovny: Schäfer – Smatana, Klepáč, Onufer, Bilas – Pavlidis, Papadopulos, Grussmann, Damek – Somr, Hlaváč. Střídali: Sláma, Hořínek, Orel, Sostřonek, Bialý.

Slezan: Kulhánek – Štochel, Elko, Šajtar, Lisický – Koval, Král, Kubala, Pyško – Procházka, Prokeš. Střídali: Ondra, Myšinský, Bauman.

Utkání hráčů nad 35 let

Válcovny plechu Frýdek-Místek – Slezan Frýdek-Místek 2:2 (0:1)

Branky: A. Chmel, Šrámek, Grygar – M. Procházka. Rozhodčí: Krasula – Adamec, Žvak. Diváci: 108.

Válcovny: Hill – Raška, Blahuta, Vyvial, Maléř – P. Chmel, Grygar, Kohut, A. Chmel – Vojvodík, Šrámek. Střídali: Jursa, Šmíd, Vodička, L. Krpec, Cebula, Glembek.

Slezan: Adamčík – Šponer, Ondra, J. Ondrušík, Zrunek – Šimánek, P. Nečas, Pokluda, M. Chlebek – T. Chlebek, Vokoun. Střídali: Piváček, M. Procházka, Punda, Konečný.