V průběhu dlouhé zimní pauzy se v Třinci pracovalo na tom, aby se po podzimu třináctý celek druholigové soutěže na jaře výsledkově i herně zvedl a poskočil do vyšších pater tabulky. „Změny v mančaftu jsme provést museli. Jsem přesvědčen o tom, že fotbalisté, kteří přišli do Třince v zimním přestupovém okně, mužstvu určitě pomohou a naše výkony budou lepší, než byly doposud. Kdybych řekl, že budeme slabší než na podzim, sám bych si pod sebou podřezal větev," umívá se kouč Třince Marek Kalivoda.

Na podzim bylo trenérovi úzko, jeho celek osmkrát v řadě nevyhrál a propadl se těsně nad sestupové příčky. „Pokud zůstaneme zdraví, určitě bychom se chtěli dostat výš. Myslím si, že jsme na to měli i v podzimní části, jenomže četná zranění dostala náš tým do takové situace, která ho v kombinaci s těžkým losem dovedla k nepříjemné sérii. Pokud mám z něčeho obavy, pak jsou to jen ta možná zranění," prozrazuje Kalivoda.

Během zimní přípravy Třinečtí sehráli 12 přípravných duelů. Střelecky se nejvíce dařilo Dedičovi, který síť soupeřů napnul devětkrát. „Máme čtyři kvalitní útočníky, mohou být takovou naší tajnou zbraní v jarní části. Každý z nich má v mužstvu svou roli. Jsou použitelní v určitou dobu v určitých zápasech, proto budeme pro soupeře více nečitelní," doufá trenér.

Jaro fotbalisté Třince zahájí utkáním s Mostem, posléze vyrazí do Opavy a pak přivítají Ústí nad Labem. „Čím dříve se vzdálíme spodní části tabulky, tím rychleji půjdou nahoru naše výkony, protože z kluků spadne psychická zátěž. Přál bych si, aby to bylo co nejdříve, aby se diváci mohli potěšit nejen bojovností, ale i fotbalovostí," přeje si kouč.

(rom)