Poslední dvě utkání ve Vlašimi se Třinci vydařila, přivezl vítězství a remízu, doma s ní však dvakrát prohrál. Mají to podle vás hráči v hlavách?

Ve Vlašimi se hraje špatně, diváci dostanou rozhodčího pod tlak. Na soupeře moc neumíme, máme s ním negativní bilanci a navíc netušíme, co s námi provede, jestli nás rozebere nebo nám nakope. Zápas ve Vlašimi pro nás bude stejně důležitý jako ten s Bohemkou, kterou jsme doma po předchozích porážkách 0:3 a 0:4 už konečně porazili.

Jedete si do Vlašimi pro tři body, nebo se spokojíte i s remízou?

Díky poslednímu vítězství jsme teď relativně v klidu. Do Vlašimi jedeme uhrát dobrý výsledek. Bereme i remízu, počítá se každý bod. Pomůžeme si, i když přivezeme jeden, a pokud to budou tři, bude to super. Vlašim prohrála v Karviné, takže ona bude muset otevřít hru a útočit. Myslím, že to by nám mohlo vyhovovat, protože přechodovou fázi máme docela slušnou. Soupeři nedáme nic zadarmo a určitě se budeme chtít porvat o dobrý výsledek, abychom byli co nejdříve v klidu.

Znáte se osobně s trenérem Vlastimilem Petrželou, který se Vlašimi ujal v zimní přestávce?

S trenérem Petrželou se známe, kdysi jsme dokonce proti sobě hrávali, já za Třinec a on za Olomouc. Já byl tenkrát ještě mladý, kdežto on už byl zkušeným fotbalistou. Před pár lety jsme se setkali v Třinci, on tady byl se Žižkovem, který jsme porazili 1:0. Je to můj trenérský kolega, na setkání se těším. Vím, že Vlašim bude hrát poctivý a zodpovědný fotbal, protože trenér Petržela na něm staví.

Ve Vlašimi se budete muset obejít bez zraněného Pavla Malíře.

Je to škoda, jelikož v prvních dvou utkáních Malíř hrál docela slušně. Byl aktivní, z křídelního prostoru posílal centry. Snad se dá zdravotně co nejdříve do pořádku, hlavně ať návrat neuspěchá. Je to šance pro Petra Joukla, který hrál dobře dopředu a velice zodpovědně i dozadu. Takhle si jeho výkon představuji. Jsem rád, že kluci jsou natrénovaní, mají fyzičku, a když se dostanou do hry, dokážou utkání odehrát slušně. Sezona je dlouhá, proto je důležité, aby i náhradníci vydatně trénovali a byli dobře nachystaní na případný záskok.

Své záchranářské snažení jste podpořili dvěma domácími výhrami nad Ústím a Bohemians. To je správná cesta k záchraně?

Ano, vyhrávat doma je důležité. Jsem rád, že se nám to dvakrát povedlo, oba zápasy jsme odehráli s nulou vzadu. Nebylo to jednoduché, protože třeba posledně začátek utkání nebyl dobrý. Oba celky si uvědomovaly, jak je pro ně zápas důležitý. Mohli jsme v něm hodně ztratit, ale naštěstí se nám podařilo vyhrát.

ROMAN BASELIDES