Do Třince přijede jeho tradiční protivník, divizní Lokomotiva Petrovice. Pro oba celky to bude závěrečná herní prověrka, v dalším týdnu absolvují jarní premiéru. Třinec ji odehraje na hřišti Žďáru nad Sázavou, posledního celku třetí ligy. Podle všeho se bude hrát na umělé trávě. „Moc rádi bychom už vyběhli na přírodní trávník, ale počasí nám to prozatím nedovolí," konstatoval útočník Tomáš Gavlák, se 14 brankami nejlepší střelec MSFL. „Odehrát mistrovský zápas na umělé trávě by pro nás neměl být žádný problém. Na umělce jsme strávili celou zimu, jsme na ni zvyklí," ujistil kapitán Třince Pavel Malíř.

On, Michael Hupka, Václav Bruk (a také Miroslav Ceplák, který však v zimě zamířil do konkurenčního Frýdku-Místku) už mistrovské střetnutí na hřišti s umělým povrchem odehráli. Bylo to před sedmi lety v Luhačovicích, kde Třinec pod taktovkou trenéra Pavla Hajného zahájil své postupové tažení do druhé ligy. „Nastoupili jsme proti zlínskému béčku. Tenkrát jsem chytal, takže si na to utkání pamatuji. Vyhráli jsme je 1:0, jediný gól dal z penalty Michal Vyskočil. Nebylo by špatné to zopakovat," pousmál se brankář Bruk.

Ještě než se vedoucí celek MSFL pokusí dobýt Žďár nad Sázavou, popasuje se s Petrovicemi. „Poslední přípravný duel bereme jako nultý mistrák, proto také hrajeme v neděli odpoledne. Nastoupíme s maximální koncentrací i odhodláním a v nejsilnější možné sestavě," předeslal trenér Třince Miroslav Kouřil. Jak bude vypadat základní jedenáctka, kterou pošle na trávník, to už ví dávno. I když, možná ještě váhá. „Posledně jsme si vyzkoušeli hru na tři útočníky. Ale také mohu postavit jenom dva. Na každý pád bychom měli být kompletní. Nastoupit by měl i Cigánek, který posledně nehrál. Připravení snad budou i Joukl a možná také Klimas. Jsme nachystaní i na variantu, kdyby nám někdy měl chybět jeden stěžejní hráč," dodal kouč Třince. (rom)