Není proto divu, že ve slezském celku nastala podobná euforie, která v minulé sezoně ovládla frýdecko-místecké Stovky. Opavští si ve třetím kole poprvé zahrají před natěšenými domácími fanoušky, když vyzvou tým Ústí nad Labem.
Doma si zahrají i další dva regionální zástupci v druhé nejvyšší soutěži. V tabulce třetí Karviná přivítá nováčka soutěže z Kolína, letos trápící se Frýdek-Místek bude o první body bojovat se silným Táborskem. Fotbalisté Třince sehrají své mistrovské utkání až v neděli, kdy pocestují do dalekého Mostu.

Opava – Ústí nad Labem
Poprvé v letošní sezoně se opavští fotbalisté představí na domácím trávníku. Vzhledem k aktuálním výsledkům se dá v Městských sadech očekávat i vysoká divácká návštěva. „Doufám, že diváky nezklameme, chceme potvrdit naše výhry z úvodních dvou kol. Každopádně musíme podat lepší výkon než ve středečním poháru," podotýká trenér Opavy Jan Baránek. „Můžeme se těšit na zajímavé utkání. Hraje proti nám soupeř, který má fotbalovost, pravidelně se umisťuje na špičce druhé ligy," dodává Baránek. Slezané jdou do zápasu bez změn. „Není důvod nic měnit, tým šlape a bylo by nešťastné do něj nějak zasahovat," řekl trenér, který bude mít až na zraněného Kuzmanoviče k dispozici kompletní sestavu. (rob)

Frýdek-Místek - Táborsko
Frýdečtí fotbalisté jdou do dalšího domácího utkání s Táborskem s velkým odhodláním. Letos jim totiž vstup do soutěže vůbec nevyšel, šest obdržených branek nahání fanouškům Valcířů hrůzu. Když k tomu všemu přičteme výsledky ze závěru loňské sezony, čekají Frýdečtí na druholigovou výhru již pět utkání v řadě. „Myslím si, že naše hra jde nahoru. Snad se klukům po poháru zvýšilo i sebevědomí, vždyť jsme vstřelili čtyři branky," burcuje své kamarády ze sestavy útočník Frýdku-Místku Dušan Uškovič, který si je dobře vědom, že další případná ztráta by už byla alarmující. „Tak o nějakém nezdaru se ani bavit nechci. Berme to tak, že v sobotu zkrátka vyhrajeme," slibuje jedna z letních posil v kádru Valcířů. Ani hráči Táborska nejsou se vstupem do sezony spokojeni.

„Druhá liga bude letos asi hodně vyrovnaná, každý tam může porazit každého. My chceme vyhrát pokaždé, takže dva získané body je málo. Ve Frýdku to nebude lehké, ale jak říkám, chceme vždy tři body," přeje si útočník Sezimova Ústí Zbyněk Musiol. (sch)
Karviná – Kolín

Po dvou venkovních výhrách (v lize na půdě Třince a v poháru na půdě Zábřehu) se fotbalisté Karviné představí zase doma. „Věříme, že tentokrát to dopadne lépe než v prvním kole s Mostem," připomněl remízu 1:1 karvinský trenér Jozef Weber, jehož svěřence čeká nováček z Kolína. „Prvořadé bude určitě soupeře nepodcenit. Hrál dvakrát doma, dvakrát prohrál, což ale neznamená, že bude prohrávat dál," varuje Weber. (čin)

Most - Třinec
Na hřišti Mostu, jenž má po dvou kolech na svém kontě taktéž jeden bod jako Třinečtí, se pokusí svěřenci trenéra Marka Kalivody složit reparát po domácím nezdaru s Karvinou (1:3). O totéž ale po blamáži s Opavou (0:3) budou usilovat i domácí hráči. „Musíme si rozebrat chyby, všechno si vyříkat, dát hlavy nahoru a na zápas s Karvinou prostě co nejrychleji zapomenout. Pokud budeme hrát tak poctivě, jako předtím ve Zlíně, bude nám to přinášet body," věří Miroslav Ceplák, jediný střelec Třince v novém ročníku druhé ligy. 

Program 3. kola
Sobota 16. srpna: MFK OKD Karviná – FK Kolín, FK Baník Sokolov – SK Sigma Olomouc (oba 10.15), MFK Frýdek-Místek – FC MAS Táborsko (17.00), Slezský FC Opava – FK Ústí nad Labem (18.00), FC Fastav Zlín – FK Viktoria Žižkov (19.00).
Neděle 17. srpna: FK Varnsdorf – FK Pardubice, 1. SC Znojmo FK – FC Graffin Vlašim (oba 17.00), FK Baník Most – FK Fotbal Třinec (17.30).

(rom)