MFK Frýdek-Místek – Fotbal Třinec 1:3 (1:2)

Čtyřbodový odstup mezi oběma soupeři dával dvě kola před koncem soutěže domácím jen určitou naději. Ta však získala na rozměru v 9. minutě, kdy Mozolova standardka prolítla až k brankáři Lipčákovi, který s námahou vyrazil míč vedle sebe a nekrytý Bačík rozjásal po dlouhé době opět zaplněný stadion ve Stovkách – 1:0. Valcíři ožili, najednou jich bylo plné hřiště. Jenže přišla 23. minuta a po další standardce bylo srovnáno. Eismann krásně zatočil míč za domácí obranu a zcela osamocený Hupka neměl s umístěním své hlavičky pražádný problém. „Jejich obránce, co mě měl hlídat, hodně zaspal. Jsem rád, že mi dal tolik prostoru. Po tom, co jsme nechali soupeře dostat se do zápasu, tak to byl hodně důležitý gól," radoval se z vyrovnání třinecký obránce Michael Hupka. V čase, kdy už oba celky spíše přemítaly nad poločasovou přestávkou, odcentroval Malíř a Čtvrtníček hlavou podruhé rozjásal třinecké fanoušky – 1:2.

Na nepříznivý vývoj se po změně stran snažil zareagovat domácí trenér Milan Duhan, který do hry poslal třetího útočníka. Vyloženou šanci si ale Valcíři proti pozorně hrajícímu soupeři nevypracovali. Naopak v 67. minutě se po pravé straně prodral do šestnáctky Joukl, jeho centr na zadní tyč našel Juřenu, který ještě Hlaváče nepřekonal, ale dorážka Čtvrtníčka již byla gólová – 1:3. V té chvíli mohly již naplno propuknout oslavy třineckých fanoušků, kteří po závěrečném hvizdu rozhodčího Julínka zaplnili trávník stadionu ve Stovkách. Třinec se tak po roce opět vrací mezi druholigovou smetánku. „Byli nejlepší, mají nejvíce bodů, dali nejvíce gólů. Třinec byl dnes kvalitní v obou šestnáctkách, a to jak v obranné, tak i v útočné. Tam mají opravdu velkou sílu. Tu my bohužel zatím ještě nemáme. Herně si myslím, že zápas byl srovnatelný, ale oni dokázali vstřelit branky, dá se říct i z pološancí. My jsme jejich bránu naopak moc neohrozili," smekl před výkonem soupeře domácí kouč Milan Duhan, který ještě dodal: „Do utkání jsme šli s jasným cílem, vyhrát, aby se rozhodovalo o postupujícím v posledním kole," řekl. „Na rozdíl od domácích nejsme pouze fotbaloví, ale my máme výšku a zkušenost. Když to dáte dohromady, tak z toho vznikne takhle silný tým, který už letos mohl v pohodě hrát ve druhé lize. O tom jsem naprosto přesvědčený a dnešní utkání to jenom dokázalo. My jsme s předními týmy třetí ligy neztratili ani bod. Každopádně je ale nutné tým ještě po postupu posílit. Nelze hrát soutěž pouze v jedenácti či dvanácti lidech," upozorňuje na fakt třinecký lodivod Miroslav Kouřil.

Branky: 9. Bačík – 45. a 67. Čtvrtníček, 23. Hupka. Rozhodčí: Julínek – Fojt, Podaný. ŽK: Ceplák – Matoušek, Motyčka. Diváci: 2460.

Frýdek-Místek: Hlaváč – Švrček, Korneta, Žídek, Prokeš – Pešek (46. Gulajev), Mozol, Literák, Ceplák – Teplý, Bačík (69. Skotnica). Trenér: Milan Duhan.

Třinec: Lipčák – Joukl, Švec, Hupka, Eismann – Malíř, Matoušek (88. Samek), Čtvrtníček, Motyčka, Juřena (82. Klimas) – Gavlák (77. Kyselý). Trenér: Miroslav Kouřil. 

VÍCE SE DOČTETE V PONDĚLNÍM FRÝDECKO-MÍSTECKÉM A TŘINECKÉM DENÍKU