ČÁSLAV – FOTBAL TŘINEC 2:1 (2:1)

Ačkoliv fotbalistům obou týmů po skončení utkání okamžitě začala letní dovolená, během zápasu byli na trávníku nejen tělem, ale i duchem. Podle toho to také na hřišti vypadalo – několik stovek diváků vidělo oboustranně atraktivní podívanou. Hráči Čáslavi se chtěli důstojně rozloučit s nejúspěšnější sezonou v dějinách klubu vítězstvím. Letos na svém hřišti nepoznali hořkost porážky a skvělou bilanci chtěli uhájit i v zápase proti Třinci, který se netajil tím, že si jede pro tři body. V případě vítězství by hosté mohli pomýšlet na konečné osmé místo a zároveň by oplatili soupeři prohru z podzimního utkání.

Odvážné předsevzetí Třineckých rozhodně nebylo pouze planými slovy, předvedli kvalitní a odhodlaný výkon. Hýřili aktivitou, za kterou byli gólově odměněni. Pár minut před koncem první půle Ceplák rozehrál rohový kop, míč doputoval na zadní tyč k Lisickému a ten ho snadno dopravil do sítě. Pro pravého obránce to byl premiérový gólový zápis v dresu Třince. Jeho trefa však poločasové vedení hostům nezajistila. O několik minut později totiž Kuděla zavadil o Ondráška a Dian z pokutového kopu vyrovnal. To ovšem ze strany druhého týmu soutěže nebylo všechno. V nastaveném čase kapitán Mráz nakopl míč do pokutového území, kde se uvolnil Kocourek a propálil Lipčáka.

Hráči Třince se ovšem s nepříznivým osudem nehodlali smířit a ve druhé pětačtyřiceti­minutovce šli rezolutně za vyrovnáním. Ve hře je podrželi Čáslavští, kteří nevyužili dvě nadějné příležitosti. Vesměs se ovšem hrálo podle třineckých not, hosté si udržovali tlak, který přinášel stoprocentní gólové příležitosti. Szmekovi s Hanusem se do cesty postavily tyče, Kuděla poslal hlavou centr Hanuse nad. Gól po akci Cepláka nedal ani Zbončák, proti střele Szmeka zakročil domácí brankář. Na straně Třince nestál ani hlavní rozhodčí. Poražení se zlobili, že si nevšiml evidentního faulu Špidlena na Doubka ve vápně a také, že po Malířově centru přehlédl úmyslné hraní rukou jednoho z domácích zadáků.

„V Čáslavi se určitě dalo zvítězit, ale to bychom to museli vzadu udržet na nule. My jsme se však dopustili několika chyb, po kterých domácí otočili vývoj zápasu. Kdybychom proměnili gólovky, určitě bychom bodovali. Svou branku bych s chutí vyměnil za nulu vzadu,“ řekl po zápase třinecký zadák Petr Lisický. Jestliže pod Javorovým zůstane, od nové sezony bude pracovat pod vedením nové trenérské dvojice – Jiřího Nečka a Karla Kuly.

Branky: 43. Dian z pen, 45. Kocourek – 37. Lisický. Rozhodčí: Hrubeš, ŽK: Süsser – Doubek, Zbončák. Diváků: 700.

Třinec: Lipčák – Lisický, Hupka, Chlebek, Zbončák – Malíř (87. Martinčík), Hanus, Ceplák, Joukl – Doubek (60. Přecechtěl), Szmek. Trenér: Erich Cviertna. (rom)

Kam dál? Třinec remizoval s vítězem druhé ligy