Domácí Třinec, bojovný i kombinační tým, štika soutěže, hostí postupového adepta z jihu Čech. „Soupeř je nesmírně kvalitní, netají se postupovými ambicemi. My jsme teď spíš v pozici, že máme čistou hlavu. Nikam se necpeme, naopak si užíváme momentální pohodu v týmu. Na hráčích je vidět obrovský entuziasmus, doslova se těší na každý trénink,“ usmívá se trenér Třince Jiří Neček, jemuž aktuální situace v Třinci silně připomíná vydařené období, které zažíval s trenérem Radkem Látalem v polských Gliwicích.

„Tam to bylo podobně bezvadné, hráči spolu neskutečně drželi, dařilo se nám. Kéž by nám to vydrželo co nejdéle,“ přeje si.

Přál by to i samotným hráčům. „Vidím, že dřou v každém zápase nadoraz a byl bych rád, kdybychom z nich vytáhli ještě něco navíc, aby se dostali do hledáčku ligových nebo třeba zahraničních klubů. Vždyť to je sen každého hráče,“ upřesňuje.

Teď ale čeká jeho tým bitva proti Českým Budějovicím. „Prognózy nedělám, ale byl bych rád, kdyby přišli diváci a povzbudili nás,“ uznává. Ostatně, v Třinci sami dělali celý podzim maximum, aby fanoušci v sobotu dorazili v co nejhojnějším počtu. Zápas o první místo se nehraje každý den.

„To je pravda. Nevím, po kolika letech by Třinec mohl být první a bude to určitě hodně emotivní zápas. Proto bychom byli rádi, kdyby diváci přišli a stáli za námi. Kdyby nám někdo před startem ligy řekl, že dnes ji povedeme a budeme hrát o čelo, tak po té loňské nepříliš dobré sezoně bych si o něm asi pomyslel, že se snad zbláznil. Ale nakonec je to fakt. Mužstvo prostě šlape, kvalitu má, to víme, ale momentální stav je asi opravdu zapříčiněn velkou pohodou nejen v kabině, ale v celém klubu. Ten trojúhelník - mančaft, realizační tým a vedení – nám funguje na výbornou a odráží se to i na náladě a výsledcích mužstva,“ míní Neček.

Od samotného zápasu čeká otevřený fotbal. „Většinou se v soubojích prvního s druhým moc gólů neurodí, ale my rozhodně taktizovat nebudeme a Budějovice spíš také hrají otevřeně. Přál bych si, aby padlo hodně branek. Třeba jako při derby s Opavou,“ vybavil si Neček remízu 3:3 s opavským týmem.

Sobotní zápas v Třinci začne tradičně v 10.15 hodin.