Duel byl reprízou střetnutí spřed dvou let. Tenkrát fotbalisté Třince porazili divizního protivníka rozdílem třídy, když díky Čtvrtníčkově řádění, jenž čtyři góly dal a na další dva nahrál, vyhráli 6:1. Nyní se o něco podobného pokusil někdejší Čtvrtníčkův spoluhráč, záložník Málek. Po přihrávce Malcharka otevřel skóre, ve druhé půli ze spolupráce se stejným fotbalistou vytěžil svou druhou branku. V poslední minutě střetnutí Málek proměnil v branku nahrávku Mozola, který se po hodině utkání trefil v třineckém dresu poprvé po další pobídce agilního Malcharka. Ve výčtu střelců schází už pouze čahoun Dedič, který správně naložil s přihrávkou Tomečka.

Všichni členové Nečasova souboru odvedli slušnou práci. Navrátilec z Hlučína Jaroslav Málek nad všemi ostatními ale vyčníval. „Jsem rád, že mi to tam takhle napadalo, byť jen proti týmu z divize. Z gólů mám ohromnou radost, protože jsou to moje první zásahy po příchodu do Třince. Však si mě kvůli tomu kluci dobírali a připomínali mi, že budu muset zaplatit do kasy. Nebylo to až tak hrozné, všechno proběhlo v legraci. Pevně věřím, že mi to bude padat dál," přál si ofenzivně laděný středopolař.

Jarní část uplynulé sezony Málek strávil na hostování v Hlučíně, dobrými výkony si řekl o další šanci v Třinci. „Působení v Hlučíně mi prospělo. Nastupoval jsem pravidelně, získal jsem herní praxi, docela se mi dařilo, zvýšil jsem si sebevědomí. Nemyslím si ale, že mi ten hattrick zaručí místo v třinecké sestavě, i když mi do ní možná pomůže. Každopádně ho nepřeceňuji. Je mi jasné, že si o ně budu muset říct dobrými výkony především v druholigových zápasech," uvědomil si Málek.

Zatímco loni se Třinec na hřišti divizního Havířova trápil (postup vydřel po výsledku 1:2), letos si vybojoval postup do druhého kola (tam jej čeká Prostějov) s naprostým přehledem.

„Pokud favorit nedá brzký gól a navíc soupeře z nižší soutěže podcení, obvykle se v dalším průběhu střetnutí trápí. Nám se naštěstí povedlo brzy skórovat, po něm už jsme to měli o poznání snadnější. Předváděli jsme pohlednou kombinační hru, kterou chceme nabídnout našim fanouškům i v domácích zápasech. Snad jich na fotbal začne chodit více," uzavřel 24letý záložník.

FK NOVÝ JIČÍN – FK FOTBAL TŘINEC 0:5 (0:2)

Branky: 14., 59. a 90. Málek, 18. Dedič, 67. Mozol. Rozhodčí: Julínek. ŽK: Farkas – Malcharek. Diváci: 162.
Třinec: : Paleček – Joukl, Vomáčka (68. Čelůstka), Hloch, Knötig – Bedecs (79. Motyčka) – Malcharek, Málek, Mozol, Tomeček (46. Janoščín) – Dedič. Trenér: Radim Nečas. Do 2. kola postupuje Třinec.

(rom)