Svěřenci trenéra Jiřího Nečka odehráli utkání ve velké pohodě, k čemuž přispěl vydařený začátek utkání.

„Ten vstup byl opravdu perfektní. Hrozili jsme brejky a průnikovými přihrávkami mezi stopery, kteří s tím měli obrovské problémy,“ všiml si Jiří Neček.

Právě po jedné z takových akcí dal vedoucí gól Juřena – již ve 4. minutě. Pak vyrobili domácí na stejného hráče faul ve vápně (opět po průnikové přihrávce kolem stoperů) a Bedecs proměnil penaltu – 0:2.

Ústečtí vzápětí přišli o vyloučeného Vaňka a Třinec neměl s přesilovkou problémy.

K dovršení všeho dal Kateřiňák domácím gól do šatny po individuální akci. „Říkal jsem to pak i na tiskovce. Stav 2:0 se ještě dá v deseti otočit, ale ten třetí gól soupeře pohřbil,“ uznal Neček.

Řešilo se tak už jen skóre, jenže to už zůstalo až do konce neměnné. „To je asi jediné, co mě trochu mrzí, protože šance na to potvrdit výhru dalšími góly jsme měli. Ale tři body jsou samozřejmě výborné, je to skvělá pozvánka na naše další domácí utkání s Opavou,“ připomněl Neček blížící se krajské derby.

FK Ústí n. L. – Fotbal Třinec 0:3 (0:3)

Branky: 4. Juřena, 10. z pen. Bedecs, 45. Kateřiňák. Rozhodčí: Mrázek – Ratajová, Lakomý. ŽK: D. Procházka – Kateřiňák, Ilko. ČK: 11. Vaněk (Ústí). Diváci: 684.

Třinec: Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Ižvolt (78. Joukl), Bedecs, R. Vaněk, Kateřiňák (78. Janošík), Šumbera – Juřena (70. Dedič). Trenér: Neček.