Takřka v nezměněné podobě podzimního kádru se k úvodnímu tréninku nového roku sešli druholigoví fotbalisté Třince. „Naší snahou po skončení podzimu bylo, aby se tým přes zimu nerozprodal. Nějaké nabídky na klub sice přišly, ale jsme rádi, že máme mužstvo přeci jen pohromadě,“ těší třineckého kouče Jiřího Nečka, o kterého se rovněž zajímaly jiné celky.

A tak jedinou ztrátou Slezanů je odchod záložníka Jiřího Kateřiňáka, který se musel z hostování vrátit do mateřské Mladé Boleslavi. Třinecký trenér Jiří Neček (vlevo) sleduje rozcvičení svých svěřenců společně s generálním manažerem klubu Karlem Kulou.Zdroj: Robert Schedling

Naopak novými tvářemi celku, který přezimuje ve Fortuna národní lize na pěkném 2. místě, je krajní záložník Tomáš Hykel z ostravského Baníku či ofenzivní univerzál Lukáš Buchvaldek ze Sigmy Olomouc. „Tomáše jsem už pozorně sledoval v minulé sezoně. Moc se mi líbí, je to rychlostní typ, hodně živý. Také Lukáš je velmi dobrým fotbalistou. V Sigmě je ale teď velká kvalita, moc prostoru tam nedostal. Věřím však, že nám oba v jarních bojích pomohou,“ svěřil se Neček, který ještě prozradil. „V hledáčku jsou ale ještě další hráči, jména teď prozrazovat nechci. Zatím je to takové padesát na padesát. Uvidíme, jak ta jednání nakonec dopadnou, ale byl bych za jednoho zkušeného fotbalistu rád,“ dodal.

Třinečtí se během zimní přípravy představí většinou na hřištích svých soupeřů. První přípravou bude duel s prvoligovou Karvinou (středa 17. ledna v Karviné). „Dále máme naplánované dvě soustředění. To první bude kondičně silové v Luhačovicích. Kluci jsou už přes zimu rozběhaní, takže to teď jen doladíme a tam už budeme dělat i herní věci. U druhého soustředění se zaměříme na kombinační věci a sehrání mužstva,“ prozradil šestapadesátiletý kouč.

A s jakými cíli do jarních bojů v Třinci počítají? „Chtěli bychom se nadále prát o ty příčky nejvyšší. Hlavně držet krok s týmy jako Opava, Příbram, České Budějovice, či Vlašim a Pardubice,“ uzavřel uničovský rodák.

Záložník Tomáš Hykel (v bílém) vymění na půl roku ostravský dres za třinecký.
Hykel jde na zkušenou do Třince
Hokejisté Třince proti Spartě. Ilustrační foto.
Oceláři vykradli Spartu, bodovali navrátilci i posila