Třináctému celku tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy, který je farmou druholigového Znojma, mají třinečtí fotbalisté co vracet. Na podzim nezachytili v Rosicích vstup do utkání a nakonec si z Brněnska přivezli první nezdar v soutěži. Rosice hrají o udržení, ze tří jarních utkání dvě prohrály – nestačily na Uničov (ten Třinečtí naopak porazili, pozn. red.), posledně prohrály v Orlové a jediný bod si připsaly v duelu s béčkem Olomouce. A právě Hanáci pokazili Třineckým vstup do jara a prozatím jako jediný tým dokázali v Třinci bodovat.

Něco podobného už postupový favorit nehodlá dopustit. Bere jenom tři body, nic jiného. „Pokud chceme postoupit, další domácí zaváhání si už jednoduše nemůžeme dovolit. Proti Rosicím chceme potvrdit dvě venkovní vítězství," potvrzuje ředitel exdruholigového klubu Karel Kula a dodává: „Zápas od zápasu se naše hra zlepšuje. Hráči si na trávu rychle zvykají, v posledních dvou zápasech předváděli pohledné akce. Hra pro nás není podstatná, počítají se hlavně body."

Anglický týden zvládli třinečtí fotbalisté na výbornou. Nejdříve vyhráli v dohrávaném střetnutí na půdě zlínského béčka (0:1) a následně přivezli tři body z Uničova (2:1). Teď si dělají zálusk na další, v dnešním poledni chtějí slavit vítězství. „Předpokládám, že protivník bude vycházet z pozorné defenzívy, takže my ho budeme muset dobývat," odhaduje trenér třineckých fotbalistů Miroslav Kouřil.

Druhý celek soutěže má, a zřejmě až do konce jara bude mít, problémy se sestavou. Ze hry vypadli oba krajní obránci – Petr Lisický už je po operaci, Martin Sporysz ji možná bude muset podstoupit. Zdravotní stav obou fotbalistů nasvědčuje tomu, že se na trávník v dohledné době jen tak nevrátí. „Posledně nám scházel i stoper Cigánek, kterého se pokusíme na utkání uschopnit. Věřím, že bude připraven do hry a pomůže nám," říká na adresu zkušeného obránce Kouřil. (rom)