MFK Frýdek-Místek - FK Slavia Orlová-Lutyně 2:1 (1:1)

„Na utkání jsme dorazili přímo z kondičního soustředění, které opět absolvujeme na horách pod dohledem známého horolezce Libora Uhra. Kluci předvedli dobrý výkon," hodnotil stručně turnajové vystoupení trenér Frýdku Milan Duhan.

Do vedení se dostala Orlová ve 21. minutě, kdy Urban využil menšího důrazu obránce Literáka. Frýdek si poté vytvořil tlak, který korunoval krátce před přestávkou krásnou střelou Mozol. Druhá branka Valcířů se přišla v 52. minutě, kdy orlovští zadáci faulovali v pokutovém území Gulajeva a pískala se penalta. Tu sice Gulajev neproměnil, ale jeho následná dorážka byla již gólová. Frýdek pak zahodil ještě jednu penaltu, kterou v 89. minutě napálil Pešek do břevna.

Snímky z utkání MFK Frýdek-Místek - FK Slavia Orlová-Lutyně 2:1 (1:1).

Branky: 44. Mozol, 52. Gulajev - 21. Urban. Rozhodčí: Gallo - Vysloužil, Trávníček. ČK: 86. Preči - 89. Kaizar. Diváci: 50.

Frýdek-Místek (1. pol.): Hlaváč - M. Švrček, Coufal, Literák, Žídek - Racko, Mozol, Wozniak, Ceplák - Gulajev, Bačík. (2. pol.): Prepsl - Hopp, Preči, Korneta, J. Prokeš - Pešek, Vávra, Cesnek, Skotnica - Gulajev, Ceplák. Trenér: Milan Duhan.

Orlová (1. pol.): Pacanovský - Pražák (37. Mišanec), Kaizar, R. Švrček, Silveira Thiago - Krčmařík, Hanus, Lacina, Lička - Perič, Urban. (2. pol.): Szarowski - Mišanec, Kaizar, Kušnír, Silveira Thiago (62. Bajzath) - Jonek, Lacina, Kovář, Lička (58. Věčorek) - Perič (74. Krčmařík), Urban. Trenér: Bohuš Keler.

Frýdečtí fotbalisté zkouší hned osm nových hráčů

Fotbalisté třetiligového Frýdku-Místku jsou v tomto týdnu ve fázi nabírání hrubé fyzické přípravy. Pod dohledem známého frýdecko-místeckého horolezce Libora Uhra brázdí každým dnem zasněžené vrcholky Beskyd. „Takovou přípravu jsem ještě nezažil. Hory, to je pro mě něco nového. Po prvním dni jsem vůbec nohy necítil, další den to už ale bylo lepší. Teď jde jen o to, vydržet to do pátku," smál se po přípravném utkání s orlovskou Slavií útočník Frýdku-Místku, Martin Bačík.

Devětadvacetiletý záložník Miroslav Ceplák (světlý dres) přišel do Třince v létě 2005. Nyní se Ceplák snaží probojovat do kádru konkurenčního Frýdku-Místku.

DEVĚTADVACETILETÝ záložník Miroslav Ceplák (světlý dres) přišel do Třince v létě 2005. Nyní se Ceplák snaží probojovat do kádru konkurenčního Frýdku-Místku. Foto: Deník/Robert Schedling

Ani náročná příprava nezabránila třetiligovým Valcířům vydat se v dalším utkání Tipsport ligy ze všech sil. V duelu s Orlovou působili Duhanovi svěřenci navíc fotbalovějším dojmem. „Musím říct, že náš výkon proti Orlové byl velice dobrý. Není tam v této fázi přípravy nic, co bych klukům mohl vytknout. Samozřejmě, že se tam najdou chyby individuální, technické i taktické. Ale co se týče výkonu, vše bylo v pořádku. Podle mě utkání s Orlovou v dané fázi naší přípravy splnilo svůj účel," nechal se slyšet po duelu frýdecký kouč Milan Duhan.

Jediné, co se dá frýdecko-místeckým fotbalistům vytknout, je jejich stálý problém s proměňováním brankových příležitostí. Valcíři měli střeleckou smůlu nejen v duelech s ligisty Sigmou a Baníkem, gólové hody se nekonaly ani v podařeném střetnutí s Orlovou. „Nevím, jestli to je naše prokletí, nebo co. Ale když vezmu v potaz, že je teď v kádru spousta nových hráčů, tak se i tak stále potýkáme s koncovkou. V tomto týdnu dojedeme náběr fyzické přípravy a poté se začneme zaobírat těmito věcmi," prozradil plán další fáze přípravy Duhan.

Frýdecko-místecký celek ztrácí před jarními odvetami MSFL na vedoucí Třinec pouhé tři body. Klubové vedení to ale chladné nenechává. V zápase s Orlovou se na karvinské umělé trávě objevilo hned osm nových fotbalistů, kteří bojují o to, probojovat se do kádru třetiligového týmu Valcířů. „Předběžně jsme dohodnuti se všemi hráči, kteří jsou u nás na zkoušce. Všichni chtějí u nás hrát. Teď ale přijde na řadu fáze domluvy s jejich mateřskými oddíly. Do příštího týdne by mělo být vše jasné," prohlásil trenér Milan Duhan.

Zatímco šestice Žídek, Korneta, Racko, Skotnica, Bačík a Gulajev si zahrála ve frýdeckém drese už třetí utkání, pro dvojici Coufal – Ceplák to byla premiéra. „Zatím jsem hráčem Třince. Frýdek se mi ozval, zda-li bych se nepřišel ukázat v utkání s Orlovou. Co bude dál, to v těchto chvílích ještě nevím. Můžu skončit ve Frýdku, můžu ale nadále hrát za Třinec. Vše je teď ještě otevřené," řekl krátce po utkání Miroslav Ceplák.

Hráči na zkoušku

Radek Coufal FC Hlučín obránce

Jan Žídek Oldřišov obránce

Filip Korneta Frýdlant obránce

Filip Racko Slovácko záložník

Zdeněk Skotnica Havířov záložník

Miroslav Ceplák Třinec záložník

Martin Bačík Zlín útočník

Radek Gulajev Slavia Praha útočník