„Situace začíná být pro nás kritická, ale nesmíme teď rozhodně skládat hlavy dolů. Už v pátek nás totiž čeká další důležité utkání ve Vítkovicích,“ burcuje před zápasem podzimu asistent hostujícího trenéra Josef Petřík mladší.

O osudu celého zápasu ve Varnsdorfu nakonec rozhodla situace ze samého úvodu střetnutí, kdy v 5. minutě utekl po pravé straně Dordić a na jeho zpětnou přihrávku si seběhl Durdević. „Z naší strany hodně špatný začátek. Už o dvě minuty dříve měli totiž domácí dobrou příležitost, kterou jsme ještě přestáli,“ připomněl špatný začátek hostů Petřík. „Varnsdorf je tým dvou tváří. Jednak umí využít svých rychlých krajních hráčů, ale mají také problém s hrou do plné obrany. To byl také náš záměr, zahustit prostor, jenže když inkasujete v páté minutě, tak se ty role rychle otočí. Vše jsme si zkomplikovali,“ mrzelo frýdecko-místeckého trenéra.

Valcíři mohli vyrovnat v 10. minutě, kdy domácí chybovali v rozehrávce a Kovařík pelášil zcela osamocený na brankáře Samoela. Vytáhlý útočník hostí ale varnsdorfského gólmana nepřekonal.  

Do druhé půle nastoupili hosté s větším odhodláním, jenže to hlavní stále nepřicházelo. A to byly brankové příležitosti. „Přesně tak, fotbal se hraje na góly a my si těch šancí za celý zápas moc nevytvořili. My teď vůbec máme s útokem velký problém,“ přiznal trápení hostujícího celku Josef Petřík mladší. „Mrzí mě naše hra v prvním poločase. Tam nám chyběla větší chuť hrát, bylo tam málo pohybu. Na to, že se jednalo o zápas o vše, tak se musíme na hřišti rvát přeci jen víc. Druhý poločas už byl z naší strany aktivnější, do jasných gólovek jsme se ale nedostali. Ještě v poslední minutě jsme zkusili nahnat do soupeřovy šestnáctky všechny hráče, výsledek se už zkorigovat nepodařilo. Porážka je to nejspíš zasloužená,“ připustil před odjezdem autobusu směr domov Josef Petřík mladší.

FK Varnsdorf - MFK Frýdek-Místek 1:0 (1:0)
Branka: 5. Durdević. Rozhodčí: Příhoda – Pfeifer, Podaný. ŽK: Dordić, Bláha - Slaninka, Švrček, Pielorz. Diváci: 595.

Frýdek-Místek: Buček – Biolek, Švrček, Pielorz, Slaninka  – Willwéber (86. Velička), Ondráček (78. Grussmann) – Varadi, Šumský, Bilić (62. Krčula) – Kovařík. Trenér: Josef Petřík st.