Možná i to mělo nakonec za vinu, že fotbal postrádal větší tempo a spád. Lépe se však s počasím vyrovnali fotbalisté domácího MFK. „Začátek utkání nebyl z naší strany vůbec špatný, kdy Koudelka se Šlapákem měli dobré příležitosti ke vstřelení branky. Takhle hrajeme ve všech zápasech, snažíme se být aktivní," začal s hodnocením dohrávaného duelu mostecký kouč Vít Raszyk. Ten se však po dobrém úvodu nestačil divit. Ve 14. minutě nachytal hostující obranu včetně gólmana Divkoviče na hruškách nejlepší střelec domácích Hynek Prokeš – 1:0. „Jejich gólman pořád vybíhal z brány, tak jsem si řekl, že se jej pokusím nachytat. Podobně jsem to pak chtěl udělat i o chvíli později z druhé strany, to už mi ale bohužel nevyšlo," prozradil autor první branky Hynek Prokeš. Uběhlo dalších šest minut a unikajícího Prokeše zastavoval stoper Charuza pouze za cenu faulu. Pro hostujícího obránce tak zápas předčasně skončil. „Podle mě to spíš zápasu ublížilo. Mostečí jakoby ožili, dobře se zatáhli a bojovali chlap za chlapa. Vyústěním pak tomu byla penalta, i když nejsem o ní až tak přesvědčený," kroutil po utkání hlavou domácí trenér Milan Duhan. V podobném duchu mluvil o penaltovém zákroku také kanonýr Prokeš. „Ten hráč si šikovně pohlídal Petra Literáka rukama a v době kdy se kolem něj točil, tak to vypadalo, že by s ním praštil o zem. Ale penalta to určitě nebyla, tam byla chyba," hlásil autor devíti druholigových branek po zápase.

Každopádně rána hostujícího Jana Procházky pak spravedlivě skončila na pravé tyči Prepslovy branky. „Myslím si, že i v deseti jsme se snažili o kombinační fotbal. Zápas rozhodla nesmyslná první branka, kdy Charuza měl špatné obranné postavení a poté červená karta, kde naši hráči nezareagovali na rychle rozehranou standardku," myslí si mostecký trenér, který s momentem, který předcházel vyloučení, rozhodně nesouhlasil. „Asistent jasně ukázal praporkem míč pro nás a rázem to bylo naopak. Rozhodovaly vteřinky a ty jsme bohužel nezvládly. V tomhle horku jsme pak v oslabení nemohli vydržet. Domácí byli ve druhé půli agresivnější. Mrzí nás každopádně neproměněná penalta, jelikož už nevím, z čeho chtějí dát kluci gól," litoval situace ze závěru poločasu Raszyk.

Po změně stran už Valcíři nabídnutou početní výhodu zužitkovali. V 77. minutě se nejprve nádherně z přímého kopu trefil Zapalač. V 89. minutě neproměnil jednu ze svých dalších tutovek Prokeš, aby následně tentýž hráč připravil střeleckou pozici pro střídajícího Milunoviče, který si míč připravil a přesnou ranou k tyči potřetí rozjásal slušně zaplněné ochozy ve frýdeckých Stovkách. „Podle počtu těch našich šancí jsme měli utkání vyhrát daleko větším rozdílem," začal s hodnocením frýdecko-místecký trenér Milan Duhan. „Šance Prokeše? Tak on musí vědět sám, jak ty brankové situace řešit. Bohužel je řeší sám, jelikož chce dávat góly z úhlů, které prostě nejdou. O chvíli později vám zase přihraje krásně pod sebe, že je z toho gól. Co na to říct," dodal. Naopak s devátou porážkou v řadě nebyl spokojen hostující lodivod. „I když se prohrálo, tak to bylo z naší strany jedno z těch povedenějších vystoupení. Začátek utkání vůbec nenasvědčoval, že by to mělo být svázané. Zápas jsme si chtěli užít, chtěli jsme hrát dobrý fotbal pro diváky. Je jasné, že po té sérii porážek není nálada zrovna pozitivní, my se snažíme tohle ale nevnímat a pracovat dál. Teď nás čeká další zápas v neděli, takže je dobře, že nemáme příliš moc času se v tom rozpitvávat," řekl po utkání v útrobách stadionu Vít Raszyk.

Valcíře nyní čeká výjezd do Prahy, kdy se v sobotním dopoledni střetnou s již jistým sestupujícím týmem z Vltavína.

Branky: 14. H. Prokeš, 77. Zapalač, 90+1. Milunovič. Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Hájek. ŽK: Švrček, Staško, Milunovič – Veselý, Djiby Ba, Jan Procházka. ČK: 20. Charuza (Most). Diváci: 2 212.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Uvíra, Literák, Schroner – Žídek (68. Korneta) – Talián, Mozol (66. Kmoníček), Zapalač – Prokeš H., Staško (74. Milunovič). Trenér: Milan Duhan.