Zápas začal ve velkém tempu a oba brankáři museli být ve střehu. Poté se kvalita přesunula na domácí kopačky. Kučera po pěkné kombinaci Jandy s Reiterem ještě zamířil do míst, kde stál brankář Mihálek, ale ve 20. minutě již vybuchli domácí diváci radostí. Na Kučerův centr si naběhl Janda a ve skluzu vsítil první jarní gól Vlašimi. „Gól vypadal asi pěkně, ale nebyla to nacvičená akce. Naštěstí jsem na centr dosáhnul,“ poznamenal ke gólu autor Ladislav Janda.

Rytíři nadále pokračovali v aktivní hře, hlavně fofrník Kučera byl vidět a dělal na levé straně hostům velké starosti. Nejprve po úniku technickou střelou zamířil těsně vedle, aby ve 34. minutě poslal míč z rohového kopu na malé vápno Valcířů a Hadaščok nadvakrát překonal Mihálka – 2:0. Vzápětí krásnou Hadaščokovu střelu vytáhl gólman na roh. Hosté se dostali k vážnějšímu zakončení až v závěru poločasu, ale Nguyen ukázal proti střele zblízka své umění.

„V prvním poločase jsme podali výborný výkon,“ potěšilo Haška.

Po přestávce domácí kontrolovali vedení až do 57. minuty, kdy přišel blesk z čistého nebe, a hosté po prodlouženém rohu Šumského na zadní tyči Ševčíkem snížili. Následně začali nakopávat dlouhé míče, které domácí uskákali. Vlašimští podnikali nebezpečné brejky a klid do jejich řad dodal střídající Hrebeniuk, pro něhož to byl první start za Vlašim. V závěru mohli domácí navýšit vedení, ale Vyhnal, Kulhánek ani Jíra už stavem nepohnuli.

„Ve druhém poločase jsme vyčichli, dostali gól ze standardky, ale na konci jsme přidali třetí branku a měli ještě několik šancí,“ podotkl kouč Vlašimi k druhému dějství a dodal: „Se vstupem do jara můžeme být spokojeni. Kučera, který nehrál pořádně rok, byl v prvním poločase vynikající, individuálně fantasticky rychlý, Janda ve středu hřiště podal velmi dobrý výkon, střídající Hrebeniuk, který je hodný, skvělý kluk a přišel k nám před měsícem, dal gól, Jíra se dostal poprvé do hry a mohl dát gól a i Pavel Vyhnal se dostal po zranění na hřiště a mohl dát branku. Abych byl ale stoprocentně spokojený, tak by se nesměl zranit náš nejlepší hráč v přípravě Ruda Reiter, což mě velmi mrzí.“
Kouč Frýdku Místku Miroslav Nemec byl po zápase nespokojený, hlavně s výkonem týmu v prvním poločase. „Tam jsme si zápas prohráli. Špatně jsme dostupovali, nebyli jsme agresivní, slabě kombinovali a po zásluze prohrávali 0:2. Druhý poločas jsme trochu změnili rozestavění, ale to nám nestačilo. Sice jsme zkorigovali, ale poté jsme dostali třetí zbytečný gól a bylo rozhodnuto.“

 

Vlašim - MFK Frýdek-Místek 3:1 (2:0)
Branky: 20. Janda, 34. Hadaščok, 80. Hrebeniuk – 57. Ševčík. Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Pfeiefer. ŽK: Kučera, Tusjak - Ilko. Diváci: 703.

Vlašim: Nguyen – Wiesner, Štochl, Piško, Tusjak – Reiter (70. Hrebeniuk), Janda, Kulhánek, Kučera – Jeslínek (83. Vyhnal), Hadaščok (87. Jíra). Trenér: Martin Hašek.

Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Slaninka (71. Termanowski), Spasojević (46. Vyskočil), Šichor, Nworah (40. Byrtus) – Šumský - Ševčík. Trenér: Miroslav Nemec.