Valcíři šli sice již v 8. minutě do vedení, když chybu defenzivy hostí dokázal potrestat Kovařík. S chutí hrající hosté ale v závěru prvního poločasu nejprve po hlavičce Rotheho srovnali stav, o své výhře pak hráči Olympie rozhodli dvě minuty před koncem střetnutí. To se po Katidisově centru z levé strany dostal k míči kapitán Opluštil a frýdecký gólman Buček se za jeho hlavičkou natahoval marně.

Valcířům tak i nadále patří v tabulce 14. příčka, Olympia poskočila na 7. pozici. „K vidění byl velice bojovný zápas. Byli jsme si vědomi, že k nám přijel soupeř z horní poloviny tabulky a svou kvalitu tady i potvrdil. My chtěli hrát důsledně v bloku a chodit do rychlých brejků. Hned ten první se nám i vydařil, když Kovařík trestal zaváhání hostů,“ začal s hodnocením domácí trenér Josef Petřík starší. „Rozhodující gól jsme dostali těsně před koncem, což je pro každé mužstvo velká rána. Teď je jasné, že nás čeká boj o záchranu. Musíme dobře zregenerovat a už začít pomalu myslet na našeho sobotního soupeře, kdy doma hostíme Hradec Králové,“ dodal kouč Valcířů.

"Když jsem dal ten gól, tak mě napadlo, že dnes to musí za ty tři body určitě vyjít. Před zápasem jsme byli všichni odhodlaní, věřili jsme, že to zlomíme. Věděli jsme ale, že Olympia je teď v dobré formě. Teď nevím, jak to všechno popsat. Vůbec nechápu. Hrajeme doma a místo našeho tlaku se začneme bránit. Teď nás čeká v sobotu Hradec, na přední celky zahrát umíme, tak snad tu naší bilanci konečně prolomíme," řekl po zápase jediný střelec domácích Marián Kovařík.

Hostující trenér Miloš Sazima se do frýdeckých Stovek vrátil po čtyřech letech. Tehdy ale seděl na lavičce střížkovských Bohemians a jeho tým "vyfasoval" od domácí družiny pěknou nakládačku (5:1). "Já si tu euforii Frýdku moc dobře pamatuji, jelikož jsme tady tehdy s Bohemkou dostali pět gólů," usmívá se s odstupem času Sazima. "Já to samozřejmě klukům v šatně připomínal, i proto jsme tady jeli s patřičným respektem. Dalo by se ale říct, že my jsme v obrácených pozicích. S letní přípravou jsme totiž začali vůbec jako poslední. Ten tým se skládal dohromady postupně, chtělo to nějaký čas. Kluci se ale na druhou stranu semkli, protože jsou to buď hodně mladí hráči, kteří se s druhou ligou teprve seznamují, nebo fotbalisté, kteří do druhé ligy už nakoukli, ale neprosadili se. Takže cítí, že třeba mají poslední šanci. Musím říct, že se všichni snaží, co jim to jejch dovednosti dovolí a možná i proto máme teď na svém kontě šestnáct bodů," podotkl kouč druholigového nováčka. Po utkání byl hostující trenér hodně spokojen. "Nám teď chybí zápasový rytmus, kdy jsme z celého druholigového peletonu odehráli nejméně utkání. Samozřejmě ta nerozehranost je na nás trochu znát. My jsme laciné branky obdrželi už doma s Varnsdorfem před deseti dny. Dnes to utkání začalo úplně stejně, kdy si po našem autovém vhazování dáme téměř vlastní branku. Ale myslím si, že kluci nezpanikařili, dodrželi jsme do puntíku stanovené pokyny, se kterými jsme sem jeli. Ještě do poločasu se nám podařilo vyrovnat a ve druhém poločasu jsme udávali tempo hry. I ta herní kvalita na těžkém terénu byla na naší straně. Získali jsme další tři body do tabulky pravdy, takže musíme být určitě spokojeni," dodal Sazima.

FNL – dohrávka 9. kola:

MFK Frýdek-Místek – FK Olympia Praha 1:2 (1:1)
Branky: 8. Kovařík – 38. Rothe, 88. Opluštil. Rozhodčí: Matějček – Poživil, Petřík. ŽK: Biolek, Šumský, Slaninka, Literák – Rothe, Liener. Diváci: 342.

Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka – Willwéber – Biolek (77. Krčula), Ondráček (90. Velička), Šumský, Grussmann (60. Bilič) – Kovařík. Trenér: Josef Petřík st.

tabulka FNL dohrávkaZdroj: Deník