„Máme teď hodně nemocných, takže jsme k soupeři vyrazili i se dvěma dorostenci," naznačil kouč Valcířů.

Druhý celek slovenské Fortuna ligy už během prvního poločasu ukázal svou sílu a Frýdeckým nadělil za poločas tři branky. „Pro kluky bylo tohle utkání obrovskou školou. Hráli jsme s vynikajícím mužstvem, které bylo rychlostně, dynamicky, ale hlavně v práci s míčem na velmi vysoké úrovni," chválil domácí celek Karel Orel.

Hosté se ke slovu dostali až po změně stran. V 66. minutě zatáhl míč po levé straně Mehremić a Matúš v pádu trefil přesně k tyči. V té době už ale domácí celek vedl čtyřbrankovým rozdílem, když se ještě před Matúšem prosadil trenčínský Jairo. V 84. minutě domácí faulovali v pokutovém území Staška a Mehremić se štěstím snížil z penalty na 4:2. Poslední slovo patřilo ještě po podzimu druhému celku slovenské nejvyšší soutěže, když krásnou kombinační akci zakončoval Edmond. „Pokud si naši hráči po vítězných zápasech mysleli, že jsou na tom fotbalově velmi dobře, tak Trenčín jim ukázal zrcadlo pravdy. Ještě na sobě musíme hodně zapracovat, abychom se jim dokázali vyrovnat. Každopádně jsem ale za tuto konfrontaci rád," dodal po zápase hostující trenér.

Toho čeká s jeho svěřenci už jen generálka v Žilině. „Bude to ale jiný soupeř, než jsme tady hráli před několika týdny. Domácí hrají v pátek se Slovanem, proti nám by měli nastoupit hráči, kteří do tohoto zápasu nenaskočí, plus ti šikovní z jejich béčka. Myslím si, že to bude kvalitní příprava před prvním zápasem v Táborsku," zdůraznil Orel.

AS TRENČÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 5:2 (3:0)

Branky: 30. a 42. Holubem, 38. Rabiu, 58. Jairo, 86. Edmond – 66. Matúš, 84. Mehremić (pk). Rozhodčí: Jaška – Sluk, Tarabus. Diváci: 700.
Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Literák, Žídek, Mehremić – Vašenda, Ďuriška – Coufal (84. Folta), Vaněk, Just (84. Pánek) – Jurišić (46. Matúš, 68. Staško). Trenér: Karel Orel.