Baníkovci šli díky proměněné penaltě Petra Glasera už v 10. minutě do vedení, jenže záhy srovnal hostující Nicolas Šumský. Hned po změně stran hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl, v rychlém sledu po sobě se totiž z penalty trefil opět Šumský, kterého minutu nato napodobil Berežný. Zdánlivě ztracené utkání ale Baník dokázal zvrátit, v 69. minutě totiž naději vykřesal znovu Glaser a stejný hráč patnáct minut před koncem z další penalty završil hattrick. „My jsme proti Frýdku chtěli navázat na náš předešlý výkon s Olomoucí, který byl z naší strany aktivní. Hosté začali sice dobře, ale podle mého jsme v prvním poločase byli lepší my," začal se ohlížet za zápasem kouč Baníku Jiří Dreiseitl, který našel jeden z rozhodujících momentů utkání. „Kdybychom šli do vedení dva nula, tak jsme ten zápas asi zvládli za tři body," přidal.

Po změně stran byli hosté aktivnější. Ve 47. a 48. minutě se dvěma brankami dostali do rychlého vedení. „Hráče jsem o poločasové přestávce upozorňoval, že hosté na nás budou chtít hned vletět. Když doma prohráváte 1:3 a musíte tvořit, tak ten bod nakonec musím brát. Rozhodly situace z prvního poločasu, kdy hostující brankář předvedl doslova nadstandardní výkon," pochválil Dreiseitl výkon frýdecko-místeckého gólmana Mateje Mihálka. Hostující kouč Němec viděl zápas takto: „Přijeli jsme do Sokolova hrát ofenzivní fotbal a myslím si, že se lidé fotbalem i bavili. Měli jsme tady výborné vstupy do obou poločasů. V tom prvním jsme ale bohužel gól nedali. Do druhého poločasu jsme chtěli na domácí vletět, což se nám povedlo a dali dvě branky. Jenomže pak jsme ztratili koncentraci a Sokolov nás herně přehrával, byl lepší. Je jasné, že když jsme tady vedli 3:1, tak jsme z výsledku zklamaní," poznamenal.

Čtyřzápasová série Valcířů bez porážky je tou nejlepší pozvánkou na sobotní duel s vedoucí Sigmou Olomouc. Utkání s exligistou má výkop stanoven již na 14.30 hodinu.

FK BANÍK SOKOLOV - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 3:3 (1:1)

Branky: 10. a 77. obě z pk, 68. Glaser – 18. a 47. Šumský (druhá z pk), 48. Berežný. Rozhodčí: Matějček – Pospíšil, Vít. ŽK: Glaser, Ševčík – Šumský, Švrček. Diváci: 450.
Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Berežný, Klabník, Švrček – Hykel (90. Vyskočil), Willweber, Šichor, Slaninka (69. Byrtus) - Šumský – Stratil (82. Nworah). Trenér: Miroslav Nemec.