„Postavili jsme do turnaje dva celky, bohužel ani jednomu se nepodařilo turnaj vyhrát. I tak si ale myslím, že kluci odehráli ve finále jeden z nejlepších zápasů za poslední dobu," prohlásil trenér palkovických nadějí Miroslav Peške. Zklamání ze stříbrné příčky nepociťoval ani druhý trenér Stanislav Vyvial. „Chtěli jsme turnaj vyhrát, navíc by to bylo popáté v řadě, ale pro nás je i druhé místo velkým úspěchem."

Celodenního klání se zúčastnilo deset družstev (Sokol Palkovice červení, MFK Ostrava, Slavia Orlová, FC Kozlovice, 1. BFK Frýdlant n. O., Stará Bělá, Kopřivnice a dva týmy měl v turnaji slovenský FC Oravský Podzámok.

Družstva byly rozlosována do dvou základních skupin, kde se pak utkala systémem každý s každým na jedenkrát čtrnáct minut. Nejlepší z každé skupiny postupoval automaticky do semifinále, ostatní celky pak postupovaly do baráže o účast ve čtvrtfinále. Do finále tak nakonec pronikli domácí fotbalisté a hosté z Oravského Podzámku.

Poslední turnajový duel přinesl rychlý a útočný fotbal. „Předchozí únava jakoby se vytratila. Soupeř se v páté minutě dostal do vedení. Kluci bojovali jako lvi, předvedli několik krásných akcí, ale vyrovnat se jim už bohužel nepodařilo," řekl trenér palkovických nadějí Miroslav Peške.

Při závěrečném ceremoniálu došlo i na vyhodnocení individuálních ocenění. Nejlepším střelcem se stal Marian Baďar z vítězného Oravského Podzámku. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Matyáš Svobodník z Palkovic a cenu pro nejlepšího brankáře si převzal Lukáš Blažek ze Staré Bělé. (maj)