Rodák z Kopřivnice měl po slibném podzimu v dresu Valcířů našlápnuto zprvu do Olomouce. Nakonec z tohoto angažmá zatím sešlo, stejně jako tomu bylo v případě jeho přestupu do ostravského Baníku. Podle informací Deníku by mohlo k transferu dojít v létě, kdy už talentovanému fotbalistovi vyprší smlouva.

Hykel přitom dal v zimě svému mateřskému klubu jasně najevo, že chce ze Stovek odejít. Jenže narazil! Frýdek-Místek a Baník se na jeho přesunu nedomluvily a trenér Nemec přestal logicky o Hykelovy služby mít zájem. Talentovaný fotbalista se rázem ocitl na scestí. Trénovat mohl, hrát však neměl kde. Nyní se ale zdá, že oba kluby našly řešení. Hykel, který si ve frýdecko-místeckém drese zahrál naposledy ostrý zápas v listopadu 2016 proti Opavě (v tomto utkání dokonce dal i gól), se opět dostal po čtyřech měsících na hřiště. V páteční přípravě proti polskému celku Górnik Zabrze jej frýdečtí trenéři poslali na hřiště v 60. minutě. „Existuje dohoda, kterou nebudu blíže specifikovat, o začlenění Tomáše zpátky do tréninkového a herního procesu. Tak, aby jeho kariéra nešla takříkajíc úplně do kytek. Tomáš tedy bude do konce jarní části sezony působit normálně v kádru našeho áčka,“ řekl na klubovém webu sportovní manažer Valcířů Marek Čech.

Zhruba čtyři měsíce jste byl bez herní vytíženosti…
Bylo to hodně nepříjemné, hlavně po psychické stránce. Opravdu těžké období a já teď věřím, že už to bude jen a jen lepší.

S týmem jste přes zimu normálně trénoval, ale do přípravných zápasů jste nezasahoval. Změnilo se v tomhle ohledu něco?
Jsou to asi tři týdny, co jsem se k A-týmu Frýdku připojil. Doufám, že na mě tady nezanevřeli a brzy dostanu šanci.

První vlaštovkou může být váš start v přípravném zápase v Zabrze, kde jste se dostal na hřiště na poslední půlhodinku…
Jak říkáte, bylo to sice na třicet minut, ale já jsem za ně strašně moc rád. To čekání bylo hrozně ubíjející.

Trénink je sice prvořadý, ale vám přece jen zápasová vytíženost a praxe musela chybět…
Po fyzické stránce by problém být neměl. V zimě jsem nechtěl nic ošidit a připravoval jsem se opravdu poctivě. Je ale jasné, že ta herní praxe mi moc chyběla. Tam se do toho musím postupně dostat.

Udělal byste dnes svá rozhodnutí jinak než v posledních měsících?
Těžko říct.

Co je však jisté, je to že byste měl ve Stovkách působit do letošního léta. Máte tedy jasno, co bude následovat pak?
Ano, v tom mám naprosto jasno.