Zdroj: Shutterstock.com
Vyhýbat se cukru rozhodně není od věci, nic jako zdravé slazení neexistuje. A některé alternativní strategie jsou dokonce vyloženě škodlivé.
Zdroj: Shutterstock
Javorový sirup má také nižší energetickou hodnotu než bílý cukr a poloviční sladivost.
Zdroj: Shutterstock
Cukr by měl hrát ve vašem jídelníčku je okrajovou roli.
Zdroj: Shutterstock
Organické látky v medu se zničí při teplotě vyšší než 42 °C, proto si čaj slaďte až zchladlý.
Zdroj: Shutterstock.com
Agávový sirup se získává ze sukulentů z Jižní Ameriky.
Zdroj: Shutterstock
Melasa je odpadní materiál, který vzniká při výrobě třtinového cukru. Obsahuje jen asi 20 procent cukrů.
Zdroj: Shutterstock
Klasický cukr je často nahrazován třtinovým. Ale ať si koláč osladíte čímkoli, pořád do svého těla dostanete velké množství kalorií. A případný obsah minerálních látek je bohužel zanedbatelný.
Zdroj: Shutterstock.com
Klasický cukr platí v posledních letech za největšího výživového strašáka.
Zdroj: Shutterstock.com
Sladidlo získávané z rostlinky stévie neobsahuje žádné kalorie. Má ale bohužel i hořkou pachuť. Průmyslově zpracované potraviny proto nebývají slazeny jen stévií, ale i cukrem.
Zdroj: Shutterstock.com