Krémová bramboračka s liškami

Budeme potřebovat (na 4 porce): 

  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 30 g sušených hub
  • petrželka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 g brambor
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 5 ks nového koření
  • 1 lžička celého pepře
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 lžičky majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • 8 plátků toustového chleba
  • sůl
Kuřecí prso s houbovou omáčkou
Kuřecí prso s houbovou omáčkou a bramborami. Recept, který zvládne každý

Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme na 2 lžících olivového oleje do zlatava. Chceme aby hezky zkaramelizovala a dostala ještě lepší chuť. Olivový olej volím z důvodu jeho chuťových vlastností, může se to zdát nezvyklé, ale skvěle se sem hodí.

2. Když je zelenina orestovaná, tak přidáme brambory, pepř, nové koření, kmín, bobkový list, sušené houby, petrželku i se stonky, osolíme a zalijeme vodou tak aby vše zakrývala.

3. Vaříme 40 minut na mírném plameni a občas promícháme.

4. Poté přidáme majoránku a česnek a provaříme 5 minut.

Brambory jsou čtvrtou nejkonzumovanější plodinou na světě – hned po rýži, pšenici a kukuřici
Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně

5. Vše důkladně rozmixujeme a následně přepasírujeme přes jemné síto.

6. Přivedeme opět k varu, přidáme smetanu a případně dolijeme vodu, pokud bychom měli krém moc hustý.

7. Ochutnáme a případně dochutíme.

8. Podáváme s krutony z toustového chleba opečenými do zlatova na olivovém oleji . Já servíruji i s opečenými liškami, čerstvou majoránkou a dozdobím olivovým olejem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.