Po čtyřdenním kempu se český juniorský výběr 5. ledna v zúžené šestnáctičlenné sestavě přesune do italské Pescary, kde se v kvalifikační skupině B utká s Polskem (6. ledna) a Norskem (7. ledna). „Těším se, že si zase zahraju na mezinárodní úrovni. Je to totiž něco jiného než naše liga,“ svěřil se Mathias Choleva.

Chance extraliga házenkářů: Strakonice - Frýdek-Místek 26:33 (15:14).
Vítězná tečka! Oslabené Pepino zlomilo Strakonice po přestávce. Podívejte se

„S ostatními kluky jsme spolu v reprezentaci už čtyři roky. Pokud postoupíme na mistrovství světa, v což věřím, tak to bude nádherný vrchol naší společné cesty. Rozhodně by to byl nejsilnější okamžik mé házenkářské kariéry,“ vysvětlil Mathias Choleva. Podle trenérů je frýdecko-místecké křídlo duší juniorské reprezentace. „Stmeluju tým, ať je v něm sranda a pohoda. Určitě mu chci pomoct co nejlepšími výkony,“ dodal dvacetiletý házenkář.

Karvinští házenkáři v sobotní odvetě 3. kola EHF Cupu porazili v Bosně Gračanici 33:27 a postoupili do osmifinále, ve čtvrtek přidali další dva body do tabulky české extraligy po výhře v Jičíně 24:20.
Jako tsunami! Baník vyhrál v lize popáté v řadě, o body obral Rumcajsův Jičín

Na sraz se těší i jeho klubový kolega Alexandr Moješcik. „Reprezentační akce mě vždycky posunou dopředu a ukáží, na čem musím ještě zapracovat. Uvidím, kolik prostoru dostanu, když jsem byl donominovaný o něco později, protože někteří hráči z nominace vypadli. Rozhodně ale odvedu pro družstvo maximum,“ slíbil devatenáctiletý Alexandr Moješcik.

Zápas 32. kola hokejové Chance ligy Frýdek-Místek - Přerov 3:2 po samostatných nájezdech v hale Polárka 27. 12. 2022.
Rysi zlomili po obratu Zubry, dva body trefil z nájezdu Dostálek. Podívejte se

„Těším se na kluky, se kterými jsme se dlouho neviděli a také na kvalitní soupeře,“ dodal dvacetiletý brankář Patrik Bartoš, který v kvalifikaci očekává dva těžké zápasy. Pouze vítěz turnaje si zajistí postup na světový šampionát juniorů, který příští rok na přelomu června a července hostí Německo a Řecko.