Začátek měli jihlavští hráči parádní. Po faulu na Zemana proměnil Čachotský trestné střílení. Ovšem pak začali úřadovat i hosté, kteří z ničeho nic překonali třikrát Brože a do kabin šli zvesela oni!

Volejbalistky Frýdku-Místku (v bílomodrých dresech) porazily v dohrávce 24. extraligového kola Královo Pole 3:0.
Sokolky si díky zvládnutým koncovkám připsaly hodně cenné body

Jenže domácí si nesli na led početní výhodu, kterou po chvíli zužitkoval Fronk. A když za chvíli pláchl po levém křídle Čachotský a na vlas stejným bekhendovým zakončením, které volil i při nájezdu, překonal brankáře Danečka, bylo skóre srovnané. Touto parádní trefou si navíc domácí útočník připsal v dresu Dukly už sedmistý bod. Nejen to rozvášnilo fanoušky. Na ledě se začalo jiskřit, a chvílemi se měnilo kluziště v boxerský kout. I kvůli tomu šel jihlavský Pohl předčasně pod sprchy a obě trestné lavice se na chvilku pořádně zaplnily.

Drama pokračovalo i v poslední dvacetiminutovce. Hostující Martynek vrátil svému celku vedení, ale s tím měli problém Jiránek s Fronkem, který po šťastném odrazu otočil kormidlem podruhé. V tu chvíli Dukla měla postup do předkola play-off jistý, ale to se nelíbilo Szturcovi, který v závěru využil přesilovku znásobenou odvoláním brankáře. Šlo se do prodloužení, ve kterém se jako správný kapitán zachoval Skořepa. Jeho střela po Čachotského přihrávce sice nebyla nejkrásnější, ale Danečkovi propadla až do branky.

Lyžařská škola ve Ski areálu Bílá, 31. ledna 2020.
POHLEDEM DO BESKYD: Mírná zima v Bílé nevadí, lidé se baví na sněhu

„Chtěli jsme tady vyhrát, což se nám bohužel nepovedlo. Nicméně získaný bod znamená, že jsme pořád ve hře o postup do předkola play-off. Škoda, že jsme dvakrát neudrželi vedení, nejprve 3:1, poté 4:3. Jihlava prostě dala v šancích o gól více. Na Třebíč už máme ztrátu sedmi bodů a samozřejmě se nám to vzdaluje. Hrajeme ale až do konce,“ řekl po utkání frýdecko-místecký trenér Vlastimil Wojnar.

Dukla tedy získala bonusový bod, stejný počet ji teď chybí k tomu, aby už nemusela řešit, jestli do předkola play-off postoupí, či ne. To hokejisté Frýdku-Místku ztrácí momentálně na postupovou příčku, kterou drží hokejisté Třebíče, sedm bodů. A právě v Třebíči se rysi představí hned v následujícím zápase. Ten je na pořadu ve čtvrtek 27. února od 17.30 hodin.

Náměstí Svobody v Místku. Ilustrační foto.
Často zatopený podchod a další, Frýdek-Místek opravuje silnice a chodníky

HC DUKLA JIHLAVA – HC FRÝDEK-MÍSTEK 6:5 (1:3, 2:0, 2:2 – 1:0) po prodloužení

Branky a nahrávky: 4. Čachotský (TS), 21. Fronk (Pohl), 24. Čachotský (Pohl), 50. Jiránek (Anděl, Poletín), 53. Pekr (Bukač), 63. Skořepa (Čachotský) – 6. Michálek (Stuchlík, Przybyla), 15. Kafka (Klimša), 18. Mikulík (Haman, Kafka), 47. Martynek (Michálek, Jenáček), 59. Szturc (Martynek, Bartko). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Otáhal, Král. Vyloučení: 8:9, navíc Pohl (Jihlava) 5 minut a DK. Využití: 2:2. Střely na branku: 39:33. Diváci: 1063.

Jihlava: J. Brož – Pohl, Staněk, Kolář, Bukač, Piegl, Holý, Půža – Čachotský, Skořepa, Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Protasenja. Trenér: Karel Nekvasil.

Frýdek-Místek: Daneček – Matyáš, Haman, Bartko, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kafka, Klimša, Tomi – Kofroň, Kaukič, Mikulík – R. Szturc, Hladonik, Martynek – Przybyla, Stuchlík, Motloch. Trenér: Vlastimil Wojnar.