Na rozdíl od 19 dní starého duelu těchto soupeřů, který příliš mnoho zajímavých momentů nenabídl, to bylo tentokrát jiné. Oba čelní celky soutěže se střídaly ve výpadech proti brance protivníka a na první úspěch se čekalo do poloviny úvodní části.

Byť byli lepší Slezané, prosadila se jako první Sparta, která skórovala z hole Řepíka. Hosty to však nijak neovlivnilo a v 15. minutě vyrovnala jejich aktivní a nebezpečná třetí pětka, úspěšným zakončovatelem byl Ondřej Kovařčík.

Do první pauzy ale vyrovnaný stav nevydržel. Jen pět vteřin před odchodem do šaten zužitkoval přesilovou hru Sobotka. Jak ale Ocelářům nevyšel závěr první třetiny, zadařilo se na začátku té prostřední. Jen 94 vteřin od úvodního buly vypálil Kundrátek a jeho rána skončila až za Salákem.

Ani tady se ale na reakci nečekalo dlouho. Ve 26. minutě inkasoval třinecký brankář Štěpánek potřetí, když ho prostřelil Sukeľ. Třinec tak vyvinul další snahu o opětovné srovnání stavu, ale i když si vypracovali svěřenci Václava Varadi velmi nadějné možnosti, gólové odezvy se nedočkali.

Vše pokračovalo i v závěrečné dvacetiminutovce, ve velkých šancích byli Dravecký, Roman či Stránský, ale Salák ve spolupráci se spoluhráči dokázal vše vyřešit. A osm minut před koncem přišel tvrdý úder z dorážky Formana, který tak určil konečné skóre a to, že boj o prvenství v základní části bude ještě hodně zajímavý.

Sparta Praha – Oceláři Třinec 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Řepík (Horák), 20. Sobotka (Řepík, Horák), 25. Sukeľ (Polášek, Říčka), 52. Forman (Sukeľ, Košťálek) – 15. O. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 22. Kundrátek (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sparta Praha: Salák – Tomáš Dvořák, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Kalina – Rousek, Horák, Řepík – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Buchtele, Pech, Říčka – Zikmund, Sukeľ, Forman. Trenéři: Jandač a Hořava.

Třinec: Štěpánek – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Hrňa. Trenéři: Varaďa a Zadina.