Pod další výhru 4:1 se podepsala výrazně čtvrtá formace Christov – Novotný – Dravecký. Dala první dva góly svého týmu, Draveckého trefa byla pak vítězná. „Myslím, že rozhodla naše aktivita hned v první třetině. Velmi dobře jsme bruslili, dařilo se nám napadat soupeře hned v zárodku jeho akcí,“ domníval se po zápase Vladimír Dravecký.

Souhru čtvrté řady si pochvaloval. „Musím říct, že naše útočná trojice si hned sedla, byť jsme v tomto složení hráli vůbec poprvé,“ upozornil zkušený forvard, že jeho parťáci toho letos za Oceláře moc neodehráli. Vít Christov nastoupil teprve potřetí, Štěpán Novotný v centru zažil dokonce premiéru.

Právě fakt, že se v extralize při vyrovnanosti většiny soupeřů dokáže střelecky prosadit i čtvrtá formace, považuje za zásadní. „Ve čtvrtém útoku máte menší čas na ledě, ale to není až tak podstatné. My máme všechny lajny vyrovnané a mnohdy rozhodují malé detaily, jako právě to, jestli někdo ze čtvrté řady dokáže skórovat. Často to celý zápas rozhodne,“ vykládal po utkání.

Brankář Šimon Hrubec byl opět oporou Ocelářů.
Marodka nevadila. Premiérová trefa pro Christova

Svého kolegu z útoku Víta Christova za gól pochválil. „Před zápasem jsme si dělali srandu, že dnes skóruje. A fakt mu to vyšlo! Jsem rád i za něj, je to šikovný hráč,“ uznal slovenský šikula.

Christov se dobře vyspal

Sám Vít Christov děkoval za první letošní trefu spoluhráčům. „Výborně tam zapracoval Štěpán (Novotný), který posunul puk právě na Vlada Draveckého. Na kruhu jsem byl sám a nebyl zase takový problém skórovat. Viděl jsem gólmana u tyčky, tak jsem puk tlačil nahoru,“ popisoval svou branku.

A jak viděl souhru třinecké formace? „S Dravcem jsem loni odehrál pár zápasů, letos jsem nastupoval ve Frýdku i se Štěpánem. Prostě jsme si sedli. Oba jsou silní na puku, naším cílem je hlavně blokovat střely, to je základ úspěchu. Že to vyšlo i směrem dopředu je perfektní. Byl to asi nejlepší zápas mé kariéry,“ rozplýval se Christov po zápase. „Asi jsem se dobře vyspal,“ vtipkoval.

Magistrát Frýdku-Místku.
Výdaje rozpočtu narostou, město hodlá více stavět

S extraligovou úrovní se evidentně srovnal. „Je to o něčem jiném. Dva zápasy mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Ale dneska už to šlo. Držíme se toho, co nám řekne trenér. Já jsem vděčný za každou chvilku na ledě, takže pro mě je takový zápas výjimečný. Neskutečně si to dneska všechno sedlo,“ pochvaloval si v neděli mladý útočník.

Mimochodem – přesně v polovině soutěže (s jednou předehrávkou v Hradci) mají Oceláři na kontě 55 bodů a sezonu mají „rozjetou“ na zisk 110 bodů, čímž by překonali své maximum ze sezony 2014/15, kdy získali úctyhodných 107 bodů. To je také v základní části pátý nejvyšší bodový zisk v historii soutěže. Logicky, protože do sezony 1999/00 se hrálo dvoubodovým systémem za výhru (s remízami).

Ilustrační foto
Pošta v Lískovci mění otevírací dobu
Tomáš Kundrátek je zpět v Třinci.
Posila Tomáš Kundrátek: Třinec? U nás nejlepší organizace