„Nějak nám to tam teď nepadá, ale podle mě už chybí strašně maličko k tomu, aby se to přetočilo na naši stranu,“ mínil po zápase Cienciala.

Proč myslíte?

Soudím z dnešního výkonu. Ten už byl opravdu velmi dobrý, každý makal na sto procent celý zápas, byly i šance, bohužel jsme je neproměnili.

Viděl jste zlom v utkání v té vaší nevyužité dvojnásobné přesilovce?

Asi ano, to byl zlom. Měli jsme tam šance, nastřelili tyčku. Hned po dalším střídání druhou tyčku a zanedlouho jsme dostali na 2:0. Fakt škoda, protože to nebyl z naší strany špatný zápas.

Ilustrační foto
Frýdlant se vyhoupl již na druhou příčku

A po té brance na 2:0 jste už jakoby cítili, že nálada z možného srovnání opadla?

To ne, pořád bylo dvanáct minut do konce, ale tohle byla největší možnost, jak s tím zápasem ještě něco provést. My si z toho hlavně musíme vzít to pozitivní a přenést to dál. Je to o gólech, ty jsme nedali, ale je pořád začátek sezony a my hlavně musíme zůstat v klidu, protože když budeme hrát tak, jako v Hradci, tak to brzy přijde.

Třeba už v neděli v Brně?

Proč ne? Musíme dál takhle makat. Akorát potřebujeme dát nějaký gól, třeba šťastný, který by to celé zlomil. Věřím, že pak se už rozjedeme.

Berete zápas s Kometou jako možnost reparátu za prohrané finále poslední sezony? Jsou tam podle vás ještě nějaké nevyřízené účty z dubna?

To už snad ani ne, minulá sezona je smazaná, teď se začíná zase od začátku. Bude to boj jako každý další zápas. Musíme do toho jít pokorně a hlavně dát nějaké ty branky. To nás zatím brzdí.

Oceláři na domácího gólmana Pavelku nevyzráli.
Třinec nedal v Hradci gól
Modernizovaná rozvodna.
Energetika nyní modernizuje rozvodnu distribuční sítě