Derby v Ostravě nabídlo téměř pěti a půl tisícům diváků v hale gól až 16 vteřin před koncem první třetiny. A radovali se z něj favorizovaní hosté z Třince. Ondřej Kovarčík poslal puk pod betonem Stezky, když dorazil střelu Adámka od modré.

Úřadující mistr si vzal po třech minutách druhé třetiny opět slovo a navýšil svůj náskok. Kundrátek vjel do útočného pásma a švihl. Vlastně jen nahodil puk na Stezku, který ho nečekaně propustil a Vítkovice byly rázem o dva kroky pozadu.

Ostravané se ale nevzdali. V polovině zápasu je vrátil do hry Chlán, který z kruhu v pozici klečícího střelce poslal puk do branky. V závěrečné třetině však už domácí vyrovnat nedokázali. Naopak. Tři body vystřelili Ocelářům Daňo s Romanem.

Utkání 8. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec, 20. října 2021 V Ostravě. Fanoušci.
REPORTÁŽ: Ocelářské derby ve Vítkovicích? Potlesk hokejové legendě, slaví Třinec

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Vítkovice): "Sice jsme hráli dobře, ale nemáme ani bod. Do utkání jsme vstoupili aktivně, hráli jsme dobře. Pak jsme přečkali dvě oslabení a za hru v nich musím hráče pochválit, nedostali jsme v nich ani gól. Zamávala s námi ale branka sedmnáct vteřin před koncem třetiny. Ve druhé části jsme soupeře přestříleli, snížili jsme na 1:2 a tlačili jsme dál, ale další gól se nám nepodařilo vstřelit. Třinec nás pak potrestal. Herně kluci odvedli maximum, snad kromě gólů, které nám chybí. Strašně se na ně nadřeme."

Václav Varaďa (Třinec): "Za výsledek a tři body do tabulky jsme hodně rádi, i když předvedený výkon nebyl z naší strany tak dobrý, jak bychom si v derby představovali. Někdy hrajeme moc hezky a body nejsou, jindy je to zase naopak. Při šňůře venkovních utkání, která nás čekají, je to pro nás pomoc. Tým si výhry určitě váží."

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy (středa 20. 10. 2021):

Vítkovice - Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Chlán (Gewiese, J. Stehlík) - 20. O. Kovařčík (M. Adámek, M. Doudera), 24. Kundrátek, 45. Daňo (Kundrátek), 49. Miloš Roman (Daňo). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5325.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, P. Koch, L. Kovář - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Fridrich, J. Hruška, Afanasjev - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Bernovský, Chlán, J. Krejsa. Trenér: Holaň.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, R. Szturc, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.