Sobotní duel proti Kladnu Rysům vůbec nevyšel a prohráli 1:5. Proti Slavii ale předvedli úplně jiný výkon a už v osmé minutě se dostali do vedení, o které se postaral Klimša.

Trenérský štáb Frýdku-Místku však nebyl s výkonem svých svěřenců tak úplně spokojen. „Měli jsme spoustu ztrát v obranném pásmu a nedávali jsme kotouče ven, chyběla nám jednoduchost. Kluky jsme na to o pauze upozorňovali a ve druhé třetině se to zlepšilo,” řekl po zápase pro klubový web asistent trenéra Mojmíra Trličíka Jiří Raszka.

Ve druhé třetině však Slavia nejprve srovnala a poté zásluhou Kafky, který ještě loni oblékal dres Frýdku-Místku, dokonce otočila skóre. A třetí perioda se pak proměnila v pořádné drama.

Kladno i s Jágrem v sestavě rozmetalo Frýdek-Místek.
Rysi ubránili Jágra. Přesto od Rytířů schytali bůra

V 49. minutě dával na 2:2 hostující Macháček a necelých pět minut před koncem poslal Rysy do vedení Peterek. O necelé dvě minuty později ale srovnal Vampola a šlo se do prodloužení. „Tým chci pochválit, že v těžké situaci nesložil zbraně, byla z něj cítit vnitřní síla a kluci věřili, že zápas otočíme. Vše tomu nasvědčovalo, ale těsně před koncem jsme inkasovali,” řekl Raszka.

Prodloužení netrvalo ani dvě minuty. Spoustu prostoru totiž dostal hostující Kindl, který nabídnuté šance využil a vystřelil Frýdku-Místku bod navíc. „V prodloužení jsme byli šťastnější a bereme dva body, za což jsme rádi,” uzavřel Raszka.

HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek 3:4 p. (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Šmerha (Vlček, J. Novák), 32. Kafka (Kuťák, J. Novák), 58. Vampola (Kafka, Barák) – 8. Klimša (Haman, Martynek), 49. Macháček (Tomi, Repe), 56. Peterek (Klimša, Martynek), 62. D. Kindl (Husák, Klimša). Rozhodčí: Grech, Hucl – Tvrdík, Sedláček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Bez diváků.

Frýdek-Místek: Suchánek - Haman, Hrachovský, J. Adámek, Husák, Repe, J. Michálek - R. Veselý, Mikulík, Šedivý - Martynek, D. Kindl, Klimša - Macháček, Peterek, Tomi - Kaukič, Przybyla, Flok. Trenér: Trličík.