„Do KHL jsem jen nakoukl. Za Spartak Moskva jsem odehrál pouze dvě utkání, připsal si jednu asistenci, ale víc už jsem nestihl. Hlavně kvůli tomu, že se nám zranili oba hlavní gólmani a my museli angažovat Martina Pruska. V Rusku funguje limit cizinců. A já to jako nejmladší odnesl a musel balit kufry do nižší soutěže, kde jsem hrál za Perm,“ přiblížil rodák ze Šternberka, který má již čtyřleté zkušenosti ze zámoří, kde nastupoval v soutěži WHL za týmy Everett Silvertips a Saskatoon Blades.

Během letní přípravy pendloval mezi domovem a Hanou. „Připravoval jsem se sám. Pomáhal mi osobní trenér i brácha, který se tomu věnuje. Studuje totiž Management sportu a trenérství. Hodně mi pomohl. Z většiny času jsem makal doma, ale také v Olomouci,“ pokračoval Fiala.
Prosadit se v mužstvu Ocelářů není vůbec snadné, což však Fiala velmi dobře ví. „Jsem na to připraven. Třinec je hodně dobrý tým a já se chci o místo v sestavě poprat,“ říká. Výhodu má v tom, že prostředí v Třinci zná, vždyť tam hrál několik sezon v juniorech a dorostu. „S kluky se postupně seznamuji. Mám výhodu, že některé hráče už znám. Hrál jsem třeba s Jirkou Polanským, Rosťou Martynkem, Martinem Vojtkem,“ dodal Fiala, který hraje hlavně centra, ale umí to i na levém křídle.