Než se hosté stačili pořádně seznámit s Werk Arenou, už prohrávali 0:2. Poprvé překonal brankáře Růžičku ve 45. vteřině utkání Voženílek a o necelou minutu později Chmielewski. Pak v přesilovce uspěli i Východočeši, ale Smoleňák byl v brankovišti a gól Lalancetta tak neplatil. Možná i kvůli tomu to mezi oběma týmy začalo na ledě pořádně jiskřit a často se vylučovalo.

„Měli jsme výborný vstup do utkání. Dali jsme nejen dva góly, ale ještě jsme měli pár dalších příležitostí, které jsme neproměnili. Dobře jsme se pohybovali, dokázali jsme bránit brejky a výborné bruslaře soupeře. I tak se dostali do pár nájezdů a měli jsme štěstí, že z toho góly nepadly. Mohlo to vypadat jinak,“ vrátil se k průběhu duelu Zdeněk Moták, kouč Třince.

Frýdek-Místek uhrál na závěr podzimu bod.
Šťastná remíza. Valcíři v podzimní derniéře doma zachránili bod

Oceláři svůj náskok na 3:0 zvýšili až v polovině druhé třetiny, kdy se podruhé prosadil Voženílek. Tvrdá hra s řadou soubojů na ledě mezi oběma soupeři pokračovaly dále, hosté pokazili domácímu Mazancovi, který včera podal fantastický výkon, druhé čisté konto v sezoně až šest minut před poslední sirénu při hře pěti proti třem. Gól Smoleňáka ale sudí uznali až po prozkoumání videa.

„Ve třetí třetině jsme si zkomplikovali situaci. Pořád se nám objevuje v zápase nějaký lehký problém, zatím ještě nedokážeme dovést utkání do klidného konce. Ale vážím si výkonu a bodů, které jsme udělali,“ konstatoval trenér Zdeněk Moták. Závěrečnou tečkou pak byl technický gól Ocelářů, kdy při power play Východočechů rozjetého Daňa srazil Pavlík a zabránil mu tím v zakončení.

Frýdlant zakončil podzim porážkou s Hodonínem
Hráči Frýdlantu odklidili hřiště od sněhu, pak na něm dostali čtyři góly

„Domácí vyhráli jednoznačně a zaslouženě. Vše umocnil začátek, ve kterém dali rychlé góly. Nalilo jim to krev do žil, zatímco nám sebralo veškeré sebevědomí, a to se projevilo v další fázi utkání. Domácí se lépe pohybovali a byli lepší v osobních soubojích, vůbec jsme se nedokázali do zápasu dostat. Jediné pozitivum je výkon brankáře Růžičky, který zabránil tomu, že rozdíl nebyl ještě větší," hodnotil zápas Tomáš Martinec, trenér Hradce Králové.

Zápas 37. kola hokejové extraligy Oceláři Třinec - Sparta Praha 2:1, který se hrál ve Werk Areně 16. listopadu 2022.
Oceláři ve vítězném tažení, pod Ještědem zkrotili Bílé Tygry z Liberce

Hokejová extraliga - 21. kolo:

Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 4:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. Voženílek (Marcinko), 60. Daňo – 54. Smoleňák (Lalancette, Lev). Rozhodčí: Hradil, Stano – Axman, Synek, Vyloučení: 6:5, navíc Voženílek 5. min.+dkú. Využití: 0:1. Střely na branku: 26:39. Zásahy brankářů: 38:22. Diváci: 3922.

Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Ročák, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, M. Doudera – Voženílek, Marcinko, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký, Kurovský – Hrňa. Trenér: Zdeněk Moták.

Mountfield HK: J. Růžička – Jank, McCormack, Piegl, Blain, Pilař, F. Pavlík – Okuliar, Lev, Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák, Štohanzl, Doležal. Trenér: Tomáš Martinec.