Na jméno svého soupeře si však budou muset Frýdečtí ještě počkat (další zápasy totiž ještě pokračují, pozn. red.), pro Kopřivnici naopak letošní sezona končí. „Končí, ale když se za tou sezonou ohlédnu, tak se určitě nemáme za co stydět. Základní část jsme zvládli, dostali se do play-off. Tam jsme bohužel narazili na nejlepšího možného soupeře. Podle mne byl první a druhý zápas z naší strany dobrý. Hráli jsme to, co jsme mohli. Bylo to i o tom štěstíčku, kdy jsme mohli nějaký gól navíc dát. Ta kvalita, trénovanost a fyzická připravenost Frýdku je prostě tak velká, že kluci na soupeře zkrátka nestačili," vysekl poklonu k domácí družině kopřivnický lodivod Václav Slabý.

Někteří opozdilci se ještě nestačili posadit na svá místa a hosté se radovali ze vstřelené branky. V čase 1:17 prostřelil domácího brankáře Šimbocha přesně mířenou ranou Hrubý. S vyrovnáním domácí favorit dlouho neotálel. Při vyloučení Tomáška srovnával po pohotové dorážce Franek. V polovině šesté minuty se skóre měnilo potřetí. Pěknou spolupráci Franka s Ciencialou tam mohli frýdečtí fanoušci oslavit tradičním máváním klubových šál nad hlavami – 2:1. Když pak ve 13. minutě dorazil Káňovu střelu do prázdné branky Christov, bylo o osudu třetího čtvrtfinálového duelu rozhodnuto. Hosté pak povolili domácím hokejistům ještě jednu úpravu skóre, a to na konci 23. minuty, kdy se stál na konci pěkné kombinační akce Klimša. „Na začátku zápasu jsme udělali chybu, kterou soupeř potrestal. Myslím si ale, že nás právě tento moment rychle probral. Z přesilovky jsme brzy vyrovnali, poté jsme už jak pohybem, tak i kombinačně, byli lepší. Od čtvrtého gólu se zápas už jen dohrával, nikdo se nechtěl zranit," komentoval průběh utkání domácí kouč Jiří Juřík. Toho potěšilo, že se čtvrtfinálová série hrála pouze na tři zápasy. „Potřebujeme ještě u některých hráčů doléčit jejich šrámy, takže se nám teď ten týden volna i hodí. Doufám, že semifinále už odehrajeme v plné síle," přeje si frýdecký trenér. Ten se společně se svým kolegou Markem Malíkem chystá sledovat svého možného soupeře v boji o finále. „Určitě bychom se na nějaký zápas chtěli podívat. Podle mě budou ty série hodně vyrovnané, rozhodovat se bude nejspíš až v posledním možném utkání," dodal Juřík.

I když kopřivnický nováček letošní sezonu již zakončil, určitě na frýdecko-místeckém ledě zanechal sympatický výkon. „Víme, že poslední utkání se víceméně už jen dohrávalo. Chyběly nám síly, vždyť zápas dohrávalo nějakých čtrnáct lidí. To se pak proti tak kvalitnímu týmu hrát nedá. Klukům jsem pak po utkání poděkoval za celou sezonu. Odehráli jsme v ní jak povedené, tak i doslova tragické zápasy. To ale k tomu patří. Cestu máme v Kopřivnici nějak našláplou, uvidíme, co bude dál. Mě sezona určitě potěšila, jako nováček jsme se dostali do play-off, což se určitě cení," uzavřel letošní hokejovou sezonu kopřivnický trenér Václav Slabý.

Úvodní semifinálové utkání odehrají hokejisté Frýdku-Místku v pondělí 7. března od 18 hodin na domácím ledě (soupeřem jim mohou být jak hráči Poruby, tak i Hodonína či Moravských Budějovic). Předprodej vstupenek bude zahájen o den dříve.

HC Frýdek-Místek – HC Kopřivnice 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)

Branky: 4. Franek (Cienciala), 6. Cienciala (Franek), 13. Christov (Káňa, Luka), 23. Klimša (Piecha, Samiec) – 2. Hrubý (Sluštík). Rozhodčí: Obadal – Novotný, Axman. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 1829.

Frýdek-Místek: Šimboch – Foltýn, Polák, Kvapil, Matyáš, Krutil, Heider, od 46. Fišera – Christov, Káňa, Luka – Chmielewski, Schwarz, Jaroš – Meidl, Cienciala, Franek – Samiec, Piecha, Klimša. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.