HC FRÝDEK-MÍSTEK – HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 6:3 (3:0, 2:2, 1:1)

Pro hráče Frýdku-Místku to bylo nejen prestižní utkání, ale byla to také rozlučka s českotěšínským azylem. Hala Polárka je postavena, a tak nic nebrání tomu, aby ji svěřenci trenéra Miroslava Kameníka v neděli 21. prosince pokřtili duelem s brněnskou Technikou.

Samotný zápas s Bobry se lépe začal pro domácí hokejisty. Už v druhé minutě se po Lipinově přihrávce prosadil útočník Gogolka. Výborný výkon pak Frýdečtí korunovali dalšími dvěma kontry. V 10. minutě potrestal Kalužovo vyloučení Stránský. I třetí branka domácího celku padla v početní převaze. Dvaapadesát vteřin před uplynutím první dvacetiminutovky napřáhl Matějek a rozdíl ve skóre byl již tříbrankový.

Pokud první část zápasu patřila domácím borcům, v té druhé začali aktivněji hosté. Těm se ze svého tlaku podařilo vytěžit v rozmezí 24. a 27. minuty dvou branek, když se nejprve trefil David Varga a po něm čerstvá posila Bobrů Václav Studený, jenž přišel vypomoci z Orlové. Na začátku 31. minuty se proti pravidlům provinil hostující Fišera (ten navíc obdržel ještě desetiminutový trest, pozn. red.), kterého o šestadvacet vteřin později doplnil ještě Kundrátek. Dvojnásobné oslabení Bobři neustáli. V čase 31:47 se totiž trefil výborně hrající Ondřej Sluštík – 4:2. Pohodu na domácí hokejky pak vrátil krátce po svém návratu z trestné lavice kapitán Krutil – 5:2.

Snížení Martinka zkraje třetí části ještě mírně zdramatizovalo situaci, ale domácí si souboj dvou týmů ze spodku tabulky už nenechali vzít a tři body jistili šestým gólem, o který se postaral opět Stránský. „Povedlo se nám navázat na předešlé zápasy, kdy v prvních třetinách býváme aktivní. Dnes se nám navíc povedlo vstřelit tři branky. Škoda pak našeho laxního přístupu ve druhé třetině, kdy se soupeř dostal na jednu branku. Naštěstí se kluci vzpamatovali a myslím si, že naše vítězství je zcela zasloužené. Po většinu zápasu jsme byli lepší," komentoval důležitý duel frýdecko-místecký trenér Miroslav Kameník. „Teď se již stěhujeme do vlastní haly, na kterou se všichni v týmu těšíme. Věřím, že to pomůže také klukům. Tímto bych chtěl poděkovat zástupcům Nového Jičína a Českého Těšína, že nám vyšli vstříc. Někdy to bylo i na úkor jejich tréninků, opravdu jim za vše děkujeme," dodal Kameník.

Na hokejisty Frýdku-Místku čekají o víkendu další dva mistrovské duely. V sobotu 20. prosince se vydají na led Vsetína (utkání na Lapači začíná v 17.30 hodin), o den později bude jistě nová hala Polárka praskat ve švech, když se svěřenci trenéra Kameníka postaví proti třetímu celku průběžné tabulky – Technice Brno. Pokladny se fanouškům otevřou již ve 14.30 hodin, zápas má plánovaný začátek na 17 hodinu.

Branky: 2. Gogolka (Lipina), 10. Stránský (Ivan, P. Slovák), 20. Matějek (Teper, Sluštík), 32. Sluštík (Teper), 36. Krutil (Sluštík), 52. Stránský (Sluštík) - 24. D. Varga (Martiník), 27. Studený (Škumát), 44. Martiník (Kovář). Rozhodčí: Krenželok - Ganger, Konvička. Vyloučení: 5:8 (navíc Fišera 10 min), využití: 4:0, diváci: 137.

Frýdek-Místek: Svoboda - Černín, Prokop, Samiec, Ivan, Stránský - Heider, Teper, Matějek, Lipina, P. Slovák - Krutil, Podešva, Mamula, Sluštík, Gogolka - Franek, Jindřich, Mach, Kopún. Trenéři: Miroslav Kameník a Marek Ivan.
Další výsledky 26. kola: Poruba – Karviná 7:2, Přerov – Nový Jičín 6:2, Břeclav – Opava 5:3, Hodonín – Technika Brno 3:2.