První duel sehrají Frýdečtí ve čtvrtek 8. září od 18 hodin v Kadani, o den později pak nastoupí ve stejný čas v Litoměřicích.

ováčkovi WSM ligy se nadmíru povedla už samotná herní příprava. Vždyť Frýdečtí v sedmi odehraných duelech prohráli pouze jednou, a to až v generálce s prostějovskými Jestřáby. „Musíme uznat, že příprava byla povedená. Myslím si, že kluci plnili to, co bychom chtěli hrát v soutěži. Víme ale, že liga bude o něčem jiném. Jdeme do ní s pokorou k soupeřům, ale chceme nadále praktikovat náš agresivní hokej. Každopádně nechceme být v soutěži jen do počtu," hlásá před sezonou trenér Frýdku-Místku Jiří Juřík.
Frýdečtí půjdou do nové sezony s novými dresy. Kromě klubového znaku bude na prsou také ještě emblém, který znázorňuje oslavu 40 let klubu HC Frýdek-Místek. „Někdy kolem Vánoc se na počest oslav 40 let odehraje speciální utkání. Teď ale ještě nechci více prozrazovat," pousmál se výkonný manažer klubu Jan Wozniak. Ten také prozradil otázkou kolem vstupenek a permanentek. „Momentálně jsme prodali více než osm stovek permanentních vstupenek. Když odečteme sektor hostí, tak nám pro každé domácí utkání zbude do prodeje ještě 1 400 lístků. Divákům můžu již prozradit jednu novinku, a tím budou informace na klubovém webu před každým domácím duelem. Tam se fanoušci dozví, kolik ještě zbývá lístků na každé střetnutí," doplnil Wozniak, který se vyjádřil rovněž i k otázce vysílání přímých přenosů. „Momentálně živé vysílání domácích zápasů není na pořadu dne. Muselo by se opravdu stát, že bychom hodně dopředu věděli, že domácí zápasy jsou beznadějně vyprodané a poptávka lístků by několikanásobně převýšila kapacitu haly. Potom bychom o videu uvažovali. My spíše chceme teď divákům nabídnout jiný komfort. Například jim zprostředkujeme zpětné záběry na obřích obrazovkách v hale," dodal.

A s jakými ambicemi půjde nováček do své premiérové sezony ve WSM lize? „Ty jsou jasné. Frýdek, jako partnerský klub třineckých Ocelářů, bude chtít hrát líbivý hokej, na který bude lidi bavit chodit. Je jasné, že snahou bude rovněž zapojit co nejvíce mladých třineckých hráčů, tak, aby v seniorské kategorii nabírali postupně zkušenosti a ukázali rovněž i svůj potenciál. Já osobně se hodně těším na derby s Havířovem a za největší favority soutěže považuji Kladno, pražskou Slavii a tým Českých Budějovic," sdělil jednatel klubu Jan Peterek.

Kapitánem týmu byl zvolen Tomáš Káňa, jeho asistenty pak budou David Klimša a Vladimír Luka. 

KÁDR TÝMU
Brankáři: 1. Jan Hlaváč, 30. Lukáš Daneček, 31. Juraj Šimboch
Obránci: 5. Štěpán Jeník, 9. Michal Krutil, 13. Jan Zahradníček, 22. Jakub Kania, 26. Jakub Matyáš, 32. David Stránský, 74. Michal Roman, 95. Alex Pisarik
Útočníci: 8. Tomáš Franek, 10. Petr Kanko, 17. Jan Sonnek, 18. Miloš Roman, 19. Lukáš Doudera, 20. David Klimša, 24. Ondřej Kovařčík, 28. David Samiec, 40. Lukáš Jašek, 44. Radek Meidl, 55. Marian Adámek, 71. Jan Bartko, 72. Jakub Schwarz, 79. Tomáš Káňa, 81. David Cienciala, 86. Marek Růžička, 87. Michal Kovařčík, 88. Vladimír Luka, 92. David Roupec, 94. Tadeáš Jaroš, 96. Vít Christov.
Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.