Dvanácté kolo BAHL zahájil Hrádek proti Panterům. První třetina se hrála velmi vyrovnaně, a proto nebylo divu, že skončila smírem 2:2. Po změně stran se ovšem Hrádek rozjel na plné obrátky a svého soupeře doslova zválcoval poměrem 7:1. Také třetí třetina se odehrávala převážně na polovině Panterů, kteří srdnatě bojovali, ale dvoucifernému rozdílu se neubránili.

Druhé střetnutí nabídlo havířovské derby mezi Torpedem a Buldoky. Vstup do úvodní třetiny mělo lepší domácí Torpedo, které brzy vedlo 3:0. Buldoci ovšem v závěru třetiny snížili zásluhou Kurowského na 3:1. Když v 15. minutě na Kurowského branku navázal Lysek, vypadalo to s domácím celkem všelijak. Zkušení hráči Torpeda se ale s nastalou situací vypořádali bravurně. Díky Hadašovi odskočili zpět na dvoubrankové vedení, které si ve třetí třetině již pohlídali.

Také souboj Kozubové s Mosty lze do jisté míry považovat za derby. Hrál se svižný, ale čistý hokej se šancemi na obou stranách. První třetina vyšla lépe Kozubové, avšak herní převahu domácí gólově zúročit nedokázali. Branky začaly padat až po první změně stran. To se nejprve dobře orientoval ve skrumáži Gombár, který prostřelil hostujícího Muchu. Gól paradoxně nakopl hosty a gólman Ligocki se měl co ohánět. Když už byl kozubský gólman překonán, pomohlo mu břevno, jako v případě Bockovy rány. Ve třetí třetině
se dokázal dvakrát prosadit Pszczolka a Kozubová se mohla radovat z vítězství 3:0.

Utkání ostravských Monsterů se Stříteží byl z technických důvodů odloženo a odehraje se v náhradním termínu.

Mužstvem 12. kola se stal jednoznačně celek Hrádku, který zničil Pantery dvanácti góly. Hráčem kola byl vyhlášen Bronislav Gorny z Hrádku, kteří přispěl k demolici Panterů šesti body.

Výsledky:

HC Hrádek – HC Czarne Pantery 12:3 (2:2, 7:1, 3:0).

Branky: 1. Gorny (Branczyk), 9. M. Pav (Gorny), 15. Branczyk (Wantulok, 16. Gorny (J. Pav), 19. M. Pav (Gorny), 21. Wantulok (P. Cieslar), 22. Wantulok (P. Cieslar), 23. Branczyk (J. Pav), 24. P. Cieslar, 35. J. Pav (Gorny), 36. Wantulok (T. Cieslar), 39. Gorny (J. Pav) – 5. Slama, 13. Chrapek (Slama), 21. Slama (Marek).

HC Torpedo Havířov – HC Buldogs 5:3 (3:1, 1:1, 1:1).

Branky: 3. Štěbra (Hainz), 7. Ručil, 9. Štěbra, 16. Hadaš (Kantor), 34. Ručil (Pustějovský) – 12. Kurowski (Till), 15. Lysek, 37. J. Juroš (Čmiel).

HC Kozubová – HC Dynamo Mosty 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Branky: 14. Gombár (Bocek), 35. Pszczolka (Lisztwan), 39. Pszczolka. (trp)