Ti v sobotním podvečeru (hraje se až od 19 hodin, pozn. red.) hostí v hale Polárka tým valašskomeziříčských Bobrů.

„Nikdo nám nezaručí, že se nám postup podaří již v této sezoně. Byli bychom ale strašně rádi a budeme pro to dělat všechno. Vím, že konkurence se bude o postu snažit také a nebude to rozhodně nic jednoduchého. Někteří si možná myslí, že je to jasná záležitost, ale všichni víme, že hokej je nevyzpytatelný. Díky tomu, že jsme frýdecko-místecký kádr posílili, se teď ostatní týmy také snaží posilovat," řekl manažer týmu Jan Peterek.

Fanoušci Frýdku-Místku zatím změny v kádru příliš pozitivně neberou. Je otázkou, jak tomu bude v sezoně. „Já se tomu nedivím, fanoušek bude vždycky patriot, respektuji jejich názor. My se budeme snažit udělat vše pro to, abychom si jejich přízeň zasloužili. Doufám, že bychom postupem času mohli být všichni na jedné lodi. Tento projekt se dělal i proto, aby mohl být frýdecko-místecký fanoušek na místní hokej hrdý," zdůraznil Peterek.

V přípravných zápasech se Frýdeckým dařilo. Tým trenérů Jiřího Juříka a Marka Malíka předváděli slušné výkony. „Pozor, přátelské zápasy jsou něco jiného, než samotná soutěž. V přípravě se zkouší různé sestavy, ale musím říct, že kluci hrají parádně. Jde vidět práce trenérů, kteří tady nastavili režim profesionálního týmu, i když je druhá liga amatérská soutěž. Pořád se snažíme tvářit, že jsme první liga a tomu se nastavilo tréninkové a zápasové nasazení. Přestože se jedná o nově poskládaný tým, který spolu předtím nehrál, tak mě kluci překvapují a vypadají, jakoby spolu hráli už dlouho. Momentálně tedy můžu říct, že v přípravě odvedli skvělou práci," těší Jana Peterka, bývalého útočníka Vítkovic, Třince a Havířova.

A co si přeje manažer před začátkem soutěže? „Chtěl bych poprosit fanoušky, aby nám dali šanci a drželi palce, aby se ten postup podařil. My se pro ně budeme snažit hrát pěkný hokej," řekl Jan Peterek. (mar)