Vše začal spor s obráncem Rostislavem Kleslou, který má s Oceláři smlouvu ještě na čtyři roky. Slezané už však se službami zkušeného beka s téměř sedmi sty starty v NHL nepočítají, na ukončení kontraktu se s ním však stále nedohodli.

V hodně podobné situaci je podle všeho také slovenský útočník Tomáš Kopecký. Šéfové Ocelářů v minulých dnech prostřednictvím tiskové zprávy sdělili, že se s Kopeckým dohodli na předčasném ukončení kontraktu, který měl trvat ještě tři roky. Sám hráč to ale odmítl a stejně jako Klesla se začal podivovat nad zvláštními praktikami Třince.

„S nikým z vedení klubu jsem o tom nemluvil a ani jsem nepodepsal žádný papír. Mluvil jsem pouze s generálním ředitelem Pavlem Markem, který mi naznačil, že by mi chtěli snížit plat, protože bude menší rozpočet. To je ale celé," řekl ve středu pro slovenský deník Nový Čas Kopecký.

„Opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Jsem z toho zklamaný," pokračoval čtyřiatřicetiletý mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, který před loňskou sezonou přišel do Třince po deseti letech strávených v NHL, kde postupně oblékal dres Detroitu, Chicaga a Floridy. Za Oceláře odehrál včetně play-off 43 zápasů a připsal si 20 bodů (10+10).

Sám hráč netuší, co bude následovat. „Momentálně si plním klubové povinnosti. Do konce července mám individuální přípravu a potom nevím, co bude. Sám jsem zvědavý, jak se tato situace vyvine, protože mám ještě tři roky s Třincem kontrakt," dodal Tomáš Kopecký.